Published On: vin, Sep 6th, 2013

Incidente violente in Gara de Nord. Suporterii Maghiari au fost stapaniti de jandarmi cu gaze lacrimogene

Share This
Tags

E.C. - 1.300 - exercitiu jandarmi (1) copyIncidente violente au loc, vineri, in Centrul Istoric din Bucuresti, in care sunt implicati suporteri maghiari aflati la barurile din zona, la fata locului intervenind echipajele de jandarmi.

Jandarmii au fost nevoiti sa recurga la gaze lacrimogene, vineri, la Gara de Nord, dupa o serie de incidente provocate de suporterii unguri veniti la Bucuresti pentru a asista la meciul Romania – Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Un tren cu circa 1500 de suporteri maghiari a sosit in jurul orei 15:45 in Gara de Nord. Jandarmii au facut cordon in jurul trenului pentru a prelua suporterii.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat, vineri, ca masura interventiei oamenilor de ordine de evacuare a fanilor unguri din Centrul Vechi al Capitalei a venit in urma refuzului acestora de a parasi locul, ei urmand sa fie mutati in fan-zone-ul de langa Arena Nationala.

“Suporterii maghiari aflati in zona Centrului Vechi s-au opus masurii jandarmeriei de a se deplasa la fan-zone-ul amenajat langa stadionul national, dorind sa mai ramana in centrul istoric. O parte din ei au devenit recalcitranti, au aruncat cu obiecte contondente catre fortele de oridine, au aprins materiale pirotehnice si s-au opus cu violenta fata de masurile jandarmeriei. Situatia nu a scapat niciun moment de sub control, efectivele jandarmeriei au restabilit ordinea in zona si au gestionat situatia astfel incat incidentele sa nu ia amploare”, a spus Enache.

Comentarii

comentariu

About the Author

-