Published On: joi, Sep 12th, 2013

Incepe scoala. Cat costa sa-ti pregatesti copilul pentru liceu

Share This
Tags

6b66d746e0356acc56d6498f372fa4e2_LCeva mai scump costa inceputul anului scolar pentru cei de clasele a XI-a si a XII-a, care trebuie sa-si achizitioneze manualele pe cont propriu.

Parintii care au un licean in familie rasufla ceva mai usurati. Cheltuielile sunt mai mici la inceput de an scolar comparativ cu cele facute pentru scoala primara sau gimnaziala.

,,Este foarte greu de intretinut un elev la liceu, in conditiile in care salariile sunt foarte mici iar cheltuielile de zi cu zi ne dau peste cap bugetul familiei. In goana dupa cumparaturi, noi suntem foarte atenti la preturi, calitate, incercand sa economisim cat mai mult”, ne-a declarat  S. Valeria, o mamica a unui elev de clasa a –XII-a din Braila .

Cei mai constiinciosi cumpara in jur de zece caiete studentesti, altii maxim doua pe care scriu la toate materiile. In functie de bugetul familiei, raman aceleasi investitii ale adolescentului – in adidasi, rucsac si trening de firma, in jur de 600 de lei.

Uniforma solicita numai cateva licee, pentru ca, de regula, blugii devin uniforma universal valabila pentru toti liceenii. Cei care totusi, macar in clasa a IX-a trebuie sa-si cumpere costumatia aleasa de liceu au de platit in jur de 100 de lei pe sacou, 50 de lei o vesta sau o fusta, 70 de lei un sarafan sau un pantalon.
Cei din clasele mai mari, in loc de pantaloni de stofa, vor opta pentru blugi, iar aici preturile variaza de la 50 la 150 de lei. Preturile camasilor, in functie de material, variaza de la 35 la 70 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-