Published On: lun, Sep 16th, 2013

Handbal cu zambetul pe buze in nordul tarii. HCM Baia Mare, in grupele Ligii Campionilor

Share This
Tags

HCM Baia Marea SupercupaWeekend important pentru handbalul romanesc. HCM Baia Mare, vicecampioana Romaniei a gazduit in acest sfarsit de saptamana turneul de calificare in grupele Ligii Campionilor.

In primul meci, HCM Baia Mare a intalnit Viborg, echipa care a eliminat de fiecare data Oltchimul din Liga Campionilor. Cu toate ca s-au intarit in aceasta vara, danezele nu au putut castiga meciul de la Baia Mare.

Cu un public minunat in spate, HCM Baia Mare a inceput cu dreptul partida si a condus la 4 goluri diferenta. Danezele au tras si au revenit, dupa ce pe finalul primei reprize baimarencele au incetinit ritmul de joc, iar Viborgul intrat un cu avantaj minim la pauza, 11-12. In a doua parte a jocului, Ungureanu a blocat poarta si HCM Baia Mare a reintrat la conducere. Cu un minut inainte de final tabela arata 25-25. Melinda Geiger a luat jocul in mana si a marcat, cu 8 secunde inainte de fluierul final, golul care aducea victoria baimarencelor. Astfel, HCM Baia Mare, a reusit o victorie istorica in fata triplei detinatoare a Ligii Campionilor, Viborg HK, 26-25.

Duminica, echipa condusa de Costica Buceschi a intalnit tot o formatie din Danemarca si anume Holstebro. Meciul a inceput asa cum nimeni nu se astepta, baimarencele marcand din fiecare faza, in timp ce Paula Ungureanu, ingerul din poarta celor de la HCM Baia Mare a blocat poarta si pana in minutul 9 danezele nu au reusit sa o invinga. Tabela arata in minutul 10, 10-1, un scor neasteptat de multi. La un asemenea scor, antrenorul Costica Buceschi a rulat intreg lotul permitand tuturor fetelor sa marcheze iar meciul s-a incheiat cu victoria categorica a vicecampionei Romaniei, 36-23.

Cu aceste doua victorii HCM Baia Mare a scris istorie in handbalul maramuresan, eliminand doua echipe din Danemarca. De aici urmeaza un drum lung si mult mai greu pentru handbalul romanesc

* Dupa Valcea si Cluj, Gyor ajunge si in Baia Mare *

Vicecampioana Romaniei, HCM Baia Mare face parte dintr-o grupa de foc, alaturi de Gyor, detinatoarea trofeului, Thuringer campioana Germaniei si Hypo Viena din Austria. Debutul echipei HCM Baia Mare in grupa A se va face in deplasare, pe 6 octombrie, cu Thuringer, formatia pregatita de Herbert Muller. Melinda Geiger a evoluat in urma cu doua sezoane la campioana Germaniei, cu care a si câstigat titlul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-