Published On: vin, Sep 6th, 2013

Guvernul face paza in scoli cu jandarmeria

Share This
Tags

paza-scoliGuvernul va studia propunerea de a elimina finantarea de la buget a firmelor private de paza in scoli, bugetul urmand a fi utilizat pentru a angaja jandarmi si politisti pentru paza scolilor, au declarat premierul Victor Ponta si ministrul Administratiei, Liviu Dragnea.

 ”Impreuna cu ministerul Educatiei as vrea ca, in perioada imediat urmatoare, sa facem o analiza simpla, sa vedem cate scoli au contracte de paza cu fime private de paza si care sunt sumele care se platesc din bugetul public, din bugetul consolidat pentru aceste firme de pază si daca nu cumva ar fi mai bine, ar fi eficient sa facem cu Jandarmeria sau cu Politia sau cu Politia Locala si daca nu cumva de sumele alea poate suplimentam personalul la Jandarmerie sau la Politie”, a declarat ministrul Administratiei Publice, Liviu Dragnea, in cadrul unei videoconferinte cu autoritatile locale, convocata de premier pe tema noului an scolar.

 Reprezentantii Jandarmeriei, prezenti la videoconferinta, i-au amintit premierului Victor Ponta ca o firma privata se ocupa de paza Universitatii Iasi atunci cand un barbat cu afectiuni psihice a intrat in institutie cu o grenada.

 ”Vreau sa gasim solutii ca siguranta sa fie reala, nu doar sa facem niste contracte ca sa castige niste firme. Recunosc si am tot respectul pentru toata activitatea firmelor private, dar recunosc ca primul meu impuls e de a ma baza pe politie si pe jandarmerie. Sunt necesare si sunt bune si firmele private, dar cand e greu, tot la politie si la jandarmerie mergem”, a spus Ponta.

 Potrivit datelor prezentate de ministrul Internelor, Radu Stroe, in anul scolar 2012-2013 actele de violenta in unitatile de invatamant au scazut nesemnificativ, cu 1,4 la suta. Paza a fost asigurata in scoli doar in proportie de 20-21 la suta din necesar, in timp ce aproximativ sapte la suta dintre scoli nu erau imprejmuite.

Comentarii

comentariu

About the Author

-