Published On: lun, Sep 16th, 2013

Salariatii si grupul pe gaz de la Termocentrala Chiscani sunt preluati de CE Oltenia

Share This
Tags

termocentrala chiscaniPreluarea celor doua grupuri energetice care functioneaza pe gaz la Termocentrala Braila de catre Complexul Energetic Oltenia este iminenta. Mai mult decat atat, Complexul se pare ca va fi nevoit sa preia si cei aproximativ 300 de salariati de la Termoelectrica Braila.

Presedintele Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia, Gabriel Dumitrascu, a precizat ca in urmatoarea sedinta a Consiliului propunerea de preluare a grupurilor pe gaz va fi aprobata, neexistand motive pentru care proiectul sa fie din nou respins.

In sedinta din luna august, Consiliul de Supraveghere  a respins incercarea facuta de conducere pentru ca societatea de stat sa preia cele doua grupuri energetice ce functioneaza pe gaz, la Termocentrala Braila.

CE Oltenia are de recuperat de la Termoelectrica, Sucursala Electrocentrale Braila aproximativ 280 miliarde lei vechi, pentru carbunele primit in anul 2012 de Termocentrala de la Chiscani.

In situatia in care Complexul Energetic Oltenia ar prelua grupurile de la Termocentrala Braila pentru producerea de energie, automat acest lucru nu ar insemna altceva decat ca societatea ar fi nevoita sa-i preia si pe cei aproximativ 300 de salariati. Conform unor surse, Consiliul de Supraveghere nu ar dori sa-si asume responsabilitatea unui asemenea proiect, dorind ca AGA sa faca acest lucru.

„Nu ca nu a fost acceptata preluarea, nu era finalizata nota de fundamentare. Nu era o simulare economica si am cerut completarea documentelor. S-au completat, iar in urmatoarea sedinţa vom discuta. Nu vad de ce sa nu treaca“, a declarat Gabriel Dumitrascu, presedintele Consiliului de Supraveghere de la Complexul Energetic.

In martie 2013, managerul privat al CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, a precizat ca a pus sechestru pe grupul modernizat si retehnologizat al Termocentralei de la Chsicani, in contul unei datoriei de 30 milioane lei pe care Complexul o are de recuperat.

Comentarii

comentariu

About the Author