Published On: vin, Sep 6th, 2013

GBS atac la Regionalizare: “Daca suntem desconsiderati, probabil locul nostru nu mai este in politica” Nazare: “A XI-a regiune este o scormoneala a esecului”

Share This
Tags

stancu cjDupa aparitia in presa a informatiilor conform carora municipiul Focsani va fi capitala Regiunii Sud-Est, iar Dobrogea va fi o regiune separata, cuprinzand judetele Tulcea si Constanta, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, i-a propus premierului infiintarea regiunii Dunarea de Jos, care sa cuprinda judetele Braila si Galati. Stancu se arata dezamagit de modul in care se desfasoara regionalizarea, criticand acest lucru si in cadrul sedintei PSD care a avut loc weekend-ul trecut la Constanta.

“Nu fac eu impartirile, cine ne ia si cum ne ia. Cred ca va fi o intalnire la nivel de regiune, in care se va discuta exact problema asta, ca una se spune si alta se face. La Constanta, intr-o interventie consistenta, asta am facut. Am discutat despre ceea ce vorbim si ceea ce facem. Despre modul in care se impart deconcentratele dupa prietenii, interese si asa mai departe, despre faptul ca in Romania, in loc sa se egalizeze in dezvoltare, se adancesc mai mult diferentele, din toate punctele de vedere, si la nivel economic”, a declarat presedintele CJ Braila.

“Nu toate judetele stau la masa bogatilor. De cate ori a vorbit domnul Nica despre interesul celor din Galati si Braila”

Gheorghe Bunea Stancu este reticient cu privire la realizarea procesului de regionalizare, in conditiile in care totul “ramane la vointa liderilor locali”.

“Din punctul meu de vedere, regionalizarea asta nu vad ce viitor poate sa aiba in conditiile in care ea nu este impusa si ramane la vointa liderilor locali. Daca este impusa, probabil va crea foarte multe nemultumiri.  Nu m-a intrebat nimeni si nici nu mi-a spus nimeni ce vrea sa ia si cum vrea sa ia. Care intalnire? Tocmai asta se va discuta. Trebuia sa aiba loc marti si astazi este vineri. Deci sa raspund in locul Constantei, nu. Eu pot sa raspund in locul Brailei ca este total neglijat subiectul Braila, ca nu toate judetele stau la masa bogatilor, asta pot sa spun”, a mentionat Stancu.

Presedintele Consiliului Judetean Braila si-a manifestat indignarea fata de reprezentantii altor autoritati locale din regiune, care nu au promovat la nivel national interesele regiunii. Stancu a facut referire si la deputatul PSD de Galati, Dan Nica, ministru in cabinetul Victor Ponta.

“De cate ori l-ati vazut pe domnul Nica sa vorbeasca despre podul peste Dunare sau despre interesul nostru, al celor de la Galati si Braila. Vrem nu vrem, orasele sunt unele langa altele. Eu cred ca pentru unii primeaza interesul personal si nu interesul general. Nu ma astept sa ne sustina (n.r. autoritatile galatene). In cazul asta, astia suntem. Ce putem sa le facem? Sa-i obligam? Daca ati inteles printre randuri, primeaza alte interese si nu ale galatenilor”, a mai precizat liderul PSD Braila.

“Sa avem bunul simt ca atunci cand este cazul sa ne retragem din politica”, a fost concluzia sefului CJ Braila, care a spus ca atata timp cat regionalizarea se desfasoara in “niste birouri”, “avem motive intemeiate sa credem ca locul nostru nu mai este in politica”.

“Am spus-o la Constanta si o sa spun de cate ori este cazul pentru ca daca nu vom ajunge la o solutie care sa multumeasca pe toata lumea, probabil ca o parte dintre noi, care mai au bun simt in politica se vor apuca de altceva si nu de politica, nu vor continua cu politica. Cred ca ar trebui sa mai fim si unii dintre noi responsabili si sa nu ne tinem de scaune. Sa avem bunul simt ca atunci cand este cazul sa ne retragem din politica, sa lasam pe altii care poate sa faca mai mult decat noi. Noi am facut si facem cat putem, dar daca noi suntem desconsiderati, lucrurile se intampla in niste birouri, in care unii au descoperit apa calda si mersul pe jos, atunci avem motive intemeiate sa credem ca probabil locul nostru nu mai este in politica”, a conchis presedintele CJ Braila.

alex nazareDeputatul democrat-liberal Alexandru Nazare, presedintele filialei PDL Braila, considera un esec stabilirea capitalei regiunii Sud-Est la Focsani si nu la Braila, precizand ca solicitarea infiintarii unei a XI-a regiune este doar “o scormoneala a esecului”. In opinia fostului ministru, principala cauza a acestui esec este stans legata de slaba pozitionare a liderilor locali ai PNL si PSD la nivel central.

“USL a esuat in a obtine pentru Braila capitala de regiune. In urma unui esec cred ca ar trebui mai degraba sa tragem niste invataminte. Principalula cauza este ca liderii PNL si PSD deopotriva nu au un cuvant important de spus in organizatiile centrale. Atat timp cat pozitionarea lor la Bucuresti, nu e o chestiune remediabila pe termen scurt si mediu nu vad de ce persista in greseala.  Solicitarea lui Stancu de a obtine a XI a regiune este un fel scormoneala a esecului. Este evident ca nu are sorti de izbanda si nu ar deschide decat cutia pandorei pentru multe alte organizatii. Nici Ponta si nici Antonescu nu vor sa mai gestioneze alte crize interne in partidele lor. Care ar fi pasul urmator dupa o evidenta respingere? Solicitarea ca Braila sa devina regiune de sine statatoare? Aceasta ar fi ventilarea totala a esecului”, a declarat Nazare.

Comentarii

comentariu

About the Author