Published On: joi, Sep 12th, 2013

GALERIE FOTO DURERE SI LACRIMI la Biserica Greaca: Sute de braileni si-au luat ramas-bun de la preotul Dumitru Cretu

Share This
Tags

Preot - Cretu (3)Peste 500 de braileni si-au luat ramas bun astazi de la parintele Dumitru Cretu, preot paroh la Biserica Greaca “Buna Vestire”. Sute de buchete de flori si zeci de coroane au acoperit gardul bisericii. O femeie a fost transportata la spital de catre un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean, dupa ce a cazut din picioare in timpul slujbei.

Dumitru Cretu, nascut in anul 1952, a incetat din viata la Braila, martiPreot - Cretu (4) dupa-amiaza, in jurul orei 17.00, dupa ce luni a fost internat in spital. Preotul Victor Tugui, parohul de la “Sf. Arhangheli”, l-a internat pe slujitorul Domnului in spital, zi in care preotul Cretu a cerut sa fie impartasit, spunandu-le celor care se aflau langa el ca se pregateste “sa plece”. Se pare ca Dumitru Cretu avea antecendente chirurgicale, iar de aceasta data inima i-a cedat.

Dumitru Cretu a incetat din viata la varsta de 60 de ani, lasand in urma o sotie indurerata si un fiu, de asemenea preot. Dupa o slujba oficiata de IPS Casian Craciun, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, impreuna cu un sobor de peste 20 de preoti, in biserica in Preot - Cretucare Cretu a slujit ani buni de zile, sicriul cu trupul neinsufletit a fost purtat pe brate de sase preoti, inconjurand Biserica Greaca.

Vizibil afectat de moartea parintelui, Arhiepiscopul Casian a evocat personalitatea acestuia, spunand ca “preotul Dumitru Cretu a fost un simbol de milostenie si iubire de Dumnezeu”. La finalul slujbei, vaduva preotului a cazut la picioarele ierarhului, zdrobita de durere.

“Nu ne-a venit sa credem, chiar daca stiam ca era bolnav. Duminica a fost la slujba, a tinut o slujba extraordinara. Era un preot cu zambetul pe buze, ne inveselea mereu, oricate probleme am fi avut. A disparut unul din cei mai buni preoti din oras, si asta o spune toata lumea. Cand veneai la el, parca te schimbai total, iti dadea putere sa treci peste orice”, ne-a marturisit Valerica Ene, una dintre brailencele care in fiecare duminica participau la slujba de la Biserica Greaca.

pREOT-CRETUParintele Dumitru Cretu a fost inmormantat in satul natal, in judetul Buzau, dupa cum i-a fost ultima dorinta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-