Published On: vin, Sep 20th, 2013

Arsenal ilegal in casa unui brailean: arma, cartuse si alice

Share This
Tags

Arma1Un brailean din comuna Vadeni, suspectat ca detine ilegal o arma de vanatoare, data in urmarire de autoritatile spaniole, si confectioneaza artizanal cartuse cu alice, a primit ieri, 19 septembrie, vizita neasteptata a politistilor de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase. Perchezitia domiciliara a fost autorizata de Judecatoria Braila, iar bunurile detinute fara autorizatie au fost ridicate in vederea stabilirii provenientei acestora.

In locuinta lui G. Mihai, in varsta de 38 de ani, care locuieste fara forme legale pe raza localitatii brailene, politistii au gasit o adevarata colectie de armament. Tanarul detinea o arma letala de vanatoare, de calibru 12 mm, data in urmarire de autoritatile din Spania.

Nici munitia nu ii lipsea braileanului. In casa lui G. Mihai, dar si intr-o anexa, au fost descoperite 23 de cartuse cu proiectil unic Arma2si cu alice, de calibru 12 si respectiv 9 mm, 298 tuburi cartus cu capsa percutata si 3, 515 kilograme alice de diferite dimensiuni.

Tanarul se pare ca se indeletnicea si cu realizarea manuala a munitiei, la domiciliul acestuia mai gasindu-se trei dispozitive de sertizat catuse, dar si cinci unelte, confectionare chiar de catre acesta.

Se pare ca braileanul se ocupa cu braconajul, lucratorii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Braila ridicand in vederea cercetarilor Arma 4 doua trofee de vanatoare, un craniu de caprior si doi colti de porc mistret, dar si patru plase de pescuit, de tip monofilament, in lungime toatala de 165 metri.

Arma 3Politistii i-au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor şi munitiilor, operatiuni cu arme si muniţii letale, uz de arma letala fara drept, detinere de materii explozive fara drept, detinerea de plase de pescuit de tip monofilament, vanatoare fara permis de vanatoare si fara autorizatie legala.

Invinuitul a fost retinut pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zile de astazi, 20 septembrie, sa fie prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, cu propunere de arestare preventiva.

Comentarii

comentariu

About the Author