Published On: mar, Sep 3rd, 2013

EXCLUSIVITATE Gh. Bunea Stancu: “Am cerut a XI-a regiune, Dunarea de Jos, cu judetele Braila si Galati”

Share This
Tags

stancu cjPresedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat in exclusivitate pentru Infobraila ca i-a solicitat primului-ministru Victor Ponta infiintarea unei a XI-a regiuni, Dunarea de Jos, care sa cuprinda judetele Braila si Galati. Dupa ce liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, a reusit sa obtina, conform informatiilor neoficiale, capitala Regiunii Sud-Est la Focsani, Gheorghe Bunea Stancu, sprijinit de autoritatile locale galatene, au prezentat premierului o noua formula de reorganizare administrativa, in ceea ce priveste judetele Braila si Galati. Tot in urma sedintei PSD din weekendul trecut au aparut informatii conform carora Constanta va fi capitala Regiunii Dobrogea, care o sa cuprinda si judetul Tulcea.

“In cadru politic, la sedinta de vineri, am anuntat ca dupa modelul Dobrogei, Braila doreste cu Galati sa faca regiunea Dunarii de Jos. Cele doua judete se completeaza, unul cu agricultura, altul cu industria, de altfel a mai fost regiune. Acum dorim sa fim numai noi, zona Dunarii de Jos sa formeze a XI-a regiune. Aici avem si Arhiepiscopia Dunarii de Jos. Acest lucru i-am solicitat premierului” a precizat Gh. Bunea Stancu.

Surse din cadrul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos au precizat pentru Infobraila ca IPS Casian, ierarhul locului, sustine demersul liderului PSD Braila si al autoritatilor din Galati, invocand “traditia religioasa si spirituala de la Dunarea de Jos”.

“Braila si Galatiul au destine comune in ceea ce priveste si apropierea geografica, dar si cea spirituala si religioasa. Arhiepiscopia Dunarii de Jos, ca autoritate bisericeasca, s-ar suprapune peste o astfel de regiune, un lucru bun. Aceste judete nu pot fi separate, iar impreuna pot fi puternice. Inalt Prea Sfintia Sa (n.r. Arhiepiscopul Casian Craciun) a sustinut mereu aceasta unire, daca vreti asa, pentru ca ea bisericesc exista”, ne-a declarat un important prelat din cadrul Arhiepiscopiei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author