Published On: mie, Sep 4th, 2013

EXCLUSIV Cinci braileni muscati de caini in fiecare zi. Primar: “Un copil de 13 ani a fost muscat. Sustin total eutanasierea”

Share This
Tags

MaidanezCinci braileni sunt muscati in fiecare zi la Braila. De la inceputul anului si pana la data de 1 septembrie, 1229 de persoane au fost muscate de cainii comunitari in Braila. Dintre acestia, zece au ajuns in stare grava la unitatea spitaliceasca, necesitand internare.

Problema cainilor fara stapan creeaza dificultati si primarilor din judetul Braila, unii dintre acestia aratandu-se coplesiti de situatie. Majoritatea edililor sustin propunerea presedintelui Traian Basescu privind eutanasierea cainilor care raman neadoptati, dupa un termen stabilit prin ordonanta de urgenta. Reactia sefului statului a venit la o zi dupa ce un copil de patru ani a fost omorat in Bucuresti de catre o haita de maidanezi.

Primar: “Sustin total eutanasierea”

Primarul orasului Ianca, Chirita Fanel-George, a declarat pentru Infobraila ca este un sustinator al eutanasierii cainilor comunitari, mai ales ca in Ianca aceasta problema continua sa persiste, desi impreuna cu un ONG s-a construit un adapost si s-a realizat o campanie de sterilizare.

“Sustin total eutanasierea, chiar cred ca nu exista alta solutie. Aici am construit si  adapost, i-am si sterilizat si tot pe strazi stau. Avem cam 300 de maidanezi pe strazi, unii dintre ei chiar periculosi. Si lumea e impartita in doua, unii le dau mancare, altii ii izgonesc. Cheltuielile pentru adapost sunt destul de mari”, ne-a precizat Chirita.

De asemenea, edilul a povestit cum in urma cu 3 luni de zile un copil in varsta de 13 ani a fost atacat de o haita de caini si chiar muscat.

La Insuratei situatia pare a fi mai bine gestionata, cel putin asta reiese din spusele primarului Gheorghe Ionel. Edilul spune ca pe strazile orasului nu sunt mai mult de 15 caini comunitari si ca acestia s-ar afla in jurul blocurilor din centrul urbei, unde primesc hrana de la locatari.

“Acum un an am avut un caz cu o muscatura, [n rest nu. Mai rup o rochie, mai agata dresul unei domnisoare, dar atat. Insa sustin eutanasierea, realizata intr-un sistem planificat, daca nu il revendica nimeni gata cu el. Alta varianta nu exista”, a spus primarul Gheorghe.

Una dintre cele mai apropiate comune de municipiul Braila, Chiscaniul se pare ca nu se confrunta cu problema maidanezilor, doar sapte patrupede hoinarind pe ulitele localitatii. Ion Craciun, gospodarul Chiscaniului, medic veterinar de profesie, ne-a spus ca achieseaza la propunerea lui Traian Basescu privind eutanasierea cainilor fara stapan.

“Cine ii iubeste sa ii duca in casa, sunt medic veterinar si stiu ce spun. Cainii fara stapan sunt purtatori de boli, nu pot umbla asa, sa muste pe toata lumea. Nu se poate sa ne fie frica noua sa iesim din case. Sunt de acord cu eutanasierea. In Chiscani nu sunt astfel de caini, doar in Lacu-Sarat sunt vreo zece, cam asa. Stiti ca la Lacu-Sarat e si adapostul ala de caini, pentru cainii din Braila, si cand ii aduc acolo mai uita si pe ulite cate unu. Asta e, exista si caini cu doua picioare, ce sa facem”, a mentionat Craciun.

Comentarii

comentariu

About the Author