Published On: joi, Sep 12th, 2013

Doua suspiciuni de West Nile la Braila

Share This
Tags

HEALTH WEST NILE SEASONAlte doua cazuri suspecte de meningita West Nile au aparut la Braila, dupa ce, de la inceputul sezonului cald, Institutul Cantacuzino a confirmat in judet alte trei cazuri de contactare a acestui virus, a informat, joi, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Braila (DSP), dr. Andreia Gavrilescu.

Suspiciunile sunt la un tanar de 20 de ani, din municipiu, si un altul de 26 de ani, din comuna Silistraru, ambii fiind internati in Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Braila.

“Persoana din municipiu a recunoscut ca a fost intepata de tantari in timp ce desfasura activitati de agrement in padurea din Chiscani, iar celalalt pacient a fost intepat in timp ce lucra pe camp, fiind zilier in agricultura”, a precizat dr. Andreia Gavrilescu.

Probele biologice recoltate de la aceste persoane vor fi trimise la Institutul National Cantacuzino, pentru stabilirea exacta a diagnosticului.

Virusul care provoaca meningita West-Nile a fost confirmat in judetul Braila la un barbat in varsta de 43 de ani, din comuna Chiscani, la un barbat de 37 de ani din orasul Insuratei si la o femeie de 74 de ani din municipiul Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-