Published On: vin, Sep 27th, 2013

Dosar penal pentru nedepunerea armei la un armurier autorizat

Share This
Tags

arma vanatoareLa data de 26 septembrie a.c., politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu despre faptul ca lui M.Alberto 75 de ani, cu resedinta in municipiul Braila, i-a expirat perioada de valabilitate a permisului de arma si ca nu a depus armele inscrise in acesta, in termen de 10 zile de la expirare, la un armurier autorizat. Politistii au constatat ca in permisul de arma, eliberat la data de 11.09.2008, in care erau inscrise o arma de vanatoare, de calibru 12×1 mm, si o teava de rezerva, de calibru 12 mm.

Acestea au fost ridicate in vederea cercetarilor si celui in cauza i-a fost intocmit dosar penal pentru nerespectarea unor obligatii prevazute de Legea 295/2004.

Reamintim ca valabilitatea permisului de arma este de 5 ani de la data eliberarii, iar obligatia detinatorului este de a depune arma si munitia in termen de 10 zile de la expirarea valabilitatii permisului, la un armurier autorizat. In caz contrar, fapta intra sub incidenta legii privind regimul armelor si munitiilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-