Published On: lun, Sep 23rd, 2013

UPDATE: Doi militari romani au decedat la datorie in Afganistan

Share This
Tags

militariUPDATE: Unul dintre cei doi militari decedati este maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, in varsta de 28 de ani. El era casatorit, se afla la a doua misiune in Afganistan si era angajat al MApN din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V si cu Emblema de Onoare a Fortelor Navale.

Celalalt militar decedat este plutonierul Adrian Postelnicu, in varsta de 34 de ani, care era la prima misiune in Afganistan si era angajat al MApN din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Fortelor Navale.

Militarii romani din Fortele pentru operatii speciale actioneaza in cadrul ISAF, in zona de Est a Afganistanului.

Conform unui nou comunicat al MApN, ministrul Mircea Dusa a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu si la gradul de aspirant a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, care si-au pierdut viata sub culorile Drapelului national, in timpul executarii unei misiuni de lupta in teatrul de operatii din Afganistan.

De asemenea, ministrul Apararii Nationale a inaintat presedintelui Romaniei propunerea de decorare a celor doi ofiteri post-mortem cu Ordinul National “Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.

 “Doi militari romani au fost raniti in Afganistan duminica, in jurul orei 22:00, ora Romaniei, in urma exploziei unui dispozitiv improvizat, pe timpul executarii unei misiuni de patrulare. Cei doi au fost transportati la spital cu un elicopter de evacuare medicala. In jurul orei 23:00, ora Romaniei, ca urmare a ranilor deosebit de grave, cei doi militari au decedat”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-