Published On: mar, Sep 17th, 2013

Detinutii braileni participa la ajutorarea sinistratilor galateni

Share This
Tags

detinuti la muncaCa urmare a inundatiilor din ultima perioada, atat personalul cat si persoanele private de libertate aflate in custodia Penitenciarului Braila, si-au manifestat disponibilitatea de a ajuta comunitatea, participand, alaturi de reprezentanti ai ISU, Jandarmeriei, MApN,  ai administratiilor locale, la actiuni de inlaturare a efectelor inundatiilor ce au avut loc in judetul Galati.

Astfel, incepand cu data de 16.09.2013, un numar de 33 de persoane private de libertate aflate in executarea unei pedepse privative de libertate in regim deschis, participa la inlaturarea efectelor provocate de calamitatile naturale prin actiuni de curatenie si decolmatare canale in comunele Slobozia Conachi si Costache Negri, in regim de voluntariat.

Participarea persoanelor private de libertate la actiuni de voluntariat are ca scop dezvoltarea spiritului civic si a sentimentului de apartenenta la societatea civila, formarea unei atitudini pozitive fata de munca si cresterea stimei de sine, se arata in comunicatul emis de Penitenciarul Braila.

Astfel de activitati se desfasoara cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului justitiei nr.420/C/22 februarie 2011, privind conditiile in care persoanele condamnate pot presta munca pe baza de voluntariat, a normelor legale in vigoare si dispunerea masurilor de siguranta specifice.

Totodata, la nivelul Penitenciarului Braila a fost demarata o campanie de colectare de produse de stricta necesitate si/sau sume de bani pentru persoanele din zonele calamitate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-