Published On: lun, Sep 16th, 2013

Deschiderea anului scolar la Penitenciarul Braila

Share This
Tags

images (1)In data de 16.09.2013 incepand cu orele 11:30 la Penitenciarul Braila, are loc deschiderea anului scolar 2013-2014, ca urmare a Protocolului de Cooperare incheiat intre Penitenciarul Braila si Inspectoratul Scolar al Judetului Braila, avand drept obiectiv crearea cadrului care sa permita imbunatatirea conditiilor de scolarizare si a rezultatelor procesului de educare si profesionalizare a persoanelor aflate in executarea unei pedepse private de libertate  in conditii similare celor din comunitate cu scopul cresterii sanselor de reintegrare sociala si profesionala a acestora. Scolarizarea organizata si desfasurata in penitenciar constituie o componenta principala a normalizarii si incurajeaza independenta si responsabilitatea detinutilor.

 Inspectoratul Scolar Judetean Braila impreuna cu Scoala generala „Nikos Katzantzakis” Braila si Colegiul Tehnic Costin D. Nenitescu, au asigurat organizarea cursurilor de scolarizare pentru un numar de 105 persoane private de libertate, astfel urmand a se desfasura  cursuri de instruire scolara  de nivel primar, gimnazial si liceal pentru persoanele private de libertate.  Conform Legii 83/2010 de modificare si completare a Legii 275 /2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, „persoanele condamnate sunt obligate sa frecventeze invatamantul de stat obligatoriu”.

       Serviciul de Educatie si Interventie Psihosociala din cadrul Penitenciarului Braila la inceputul anului scolar 2013– 2014 a selectionat un numar de 105 persoane private de libertate care indeplineau conditiile prevazute de lege pentru a urma cursuri de  scolarizare, astfel:

  • Clasele I-IV ,forma de scolarizare „ A doua sansa”- selectionate un numar de 39 persoane private de libertate
  • Clasele V-VIII – selectionate un numar de 42 persoane private de libertate
  • Clasele IX – XII , forma de scolarizare – frecventa redusa – selectionate un numar de 24 persoane private de libertate

Scopul scolarizarii organizate si desfasurate in penitenciar este sa asigure achizitionarea unor atitudini pozitive si posibilitatea de a promova intr-o meserie si a presta o munca utila in societat.

La festivitatea de deschidere a noului an scolar au particpat: d-na Emelina MORARU,  director Scoala Gimnaziala „Nikos Katzantzakis”, d-na Angelica MUSAT- director Colegiul ”C.D Nenitescu” si invitati din comunitate apartinand Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Braila.

Conducerea Penitenciarului Braila a dat citire mesajului transmis de d-nul director general al Administratia Nationala a Penitenciarelor cu ocazia  deschiderii noului ani scolar un mesaj de sustinere, incurajare a cursantilor, dar si aprecierea pentru toti factorii implicati in cresterea nivelului educational si de formare profesionala a persoanelor cu nevoi speciale, in vederea facilitarii reintegrarii sociale in familie si pe piata muncii.

 La finalul festivitatii preotul unitatii va binecuvanta evenimentul prin slujba  religioasa Tedeum.

ROMANIA, Brala, PBBR, str.Carantina, nr.4, telefon 0239-619314, fax 0239-625990,

e-mail pbraila@anp.gov.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-