Published On: lun, Sep 2nd, 2013

De ce-l aseamana Basescu pe Ponta cu Nastase

Share This
Tags

ponta-si-crinCreearea regiunilor suplimentare pentru satisfacerea baronului (azi) PNL de Sibiu Klaus Johannis si al PSD Constanta Nicusor Constantinescu arata clar ca Victor Ponta pare sa-si fi rezolvat dilemma: sa candideze sau nu la presedintie.

De altfel, ocaziile bune pentru destramarea USL se inmultesc, ultima avand loc chiar ieri in Piata Universitatii. Declaratia lui Ponta cum ca voteaza “pentru” ca prim-ministru si “impotriva” ca deputat, fie doar si de teama sa nu-si vada nevasta cum se leaga cu lanturi sa apere Rosia Montana, arata ca batalia serviciilor secrete din Romania este pe fata! Cele doua suspendari ale lui Basescu si “revenirea” lui, “decapitarea” lui Boc si, mai nou, Rosia Montana – proiect sustinut pe fata de europarlamentarul Adina Valean – sotia lui Crin Antonescu, sunt exemple clare ca “baietii” joaca iar pe fata sau, ma rog, in piata!

Ramane de vazut, in aceste conditii, cine din USL va trece in comoda, dar saraca!, Opozitie. Greu de crezut ca PSD, invatat la ciolan atat timp, sa-l lase cu carnea pe os pentru liberali, care i-au prins gustul doar pe vremea lui Tariceanu. Mai mult, liberalii stiu ca odata ajunsi in Opozitie isi iau adio de la candidatura lui Antonescu la presedintie.

Acum, PSD si PNL scot coltii unii la ceilati, arma lui Antonescu fiind Antenele lui Dan Voiculescu, iar a PSD o reprezinta posibilitatea formarii unui guvern cu UDMR si PPDD. Nu mai pun la socoteala o sustinere “din spate” a PDL, asa cum chiar PSD a facut cu PNL cand Tariceanu era “la cutite” cu Basescu.

Prin urmare, plasarea pe pozitii de forta a PNL nu este decat un joc de fluturi sub un clopot de ape bun sa dea o gura de oxygen filialelor, pentru ca un PNL fara sustinere in legislativ, fara sustinerea serviciilor secrete, fara sprijinul american si fara Johannis, va avea doar un candidat la presedintie, nicidecum un castigator!

Cum spuneam, dilema lui Ponta nu era sa ramana la Putere sau sa plece in Opozitie, ci sa asculte sfatul celor care-l vad la Cotroceni. A ales si Puterea si Cotroceniul, motive suficiente pentru Basescu sa spumege si sa-l asemene cu Adrian Nastase, nu-i asa?

Comentarii

comentariu

About the Author