Published On: mar, Sep 24th, 2013

Concurs pentru studentii de la jurnalism

Share This
Tags

jurnalismCentrul de Informare Europe Direct Braila gazduit de Asociatia „Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvolatare Durabila” Braila in parteneriat cu Universitatea „Constantin Brancoveanu” Pitesti, Facultatea de Stiinte Administrative si ale Comunicarii Braila invita jurnalistii si studentii la jurnalism, comunicare si administratie publica din judetul Braila, sa participe la concursul „Europa pe intelesul tuturor”.

Anul 2013 declarat „Anul european al cetatenilor” este consacrat drepturilor si oportunitatilor care decurg din statutul de cetatean al Uniunii Europene, insa de cele mai multe ori oamenii nu stiu de existenta acestora. De aceea un cetatean bine informat va intelege ca poate sa joace un rol activ in societate si va dori sa se implice in viata democratica a Uniunii Europene, la toate nivelurile.

Multiplicarea informatiei europene si facilitarea accesul cetatenilor la aceasta se realizeaza si prin mass-media, instrument de comunicare destinat si folosit ca mijloc de exprimare si informare publica de masa, la nivel local, regional cat si national. Pentru a satisface nevoia de informare a    mass-mediei si implicit a publicului, este necesara  o colaborare cat se poate de stransa intre aceasta si retelele de informare si asistenta ale Uniunii Europene dar si de instruirea acestora pe teme si subiecte europene de actualitate.

Concursul se adreseaza jurnalistilor si studentilor la jurnalism, comunicare si administratie publica din judetul Braila. Concursul se va desfasura pe doua sectiuni jurnalisti si studenti la jurnalism, comunicare si administratie publica.

Pentru a participa la acest concurs, jurnalistii si studentii trebuie sa redacteze 2 articole de presa care sa abordeze o tema europeana de interes pentru cetatenii braileni (ex: drepturi, oportunitati, servicii europene de informare, institutii europene, legislatie  etc) si sa se inscrie cu ele, in competitie, prin transmiterea lor impreuna cu formularul de inscriere (anexa nr. 1), pe e-mail la Centrul Europe Direct Braila: europedirectbraila@gmail.com, pana la data de 29 noiembrie 2013, ora 16.00.

Articolele inscrise in concurs, trebuie sa fie de interes pentru publicul larg, atractive, clare si concise si sa utilizeze un limbaj cat mai accesibil. Articolele trebuie sa fie in limba romana, scrise cu Times New Roman, dimensiune font 12 si sa contina  minimum 3 000 caractere (cu spatii).

Articolele inscrise in concurs vor fi publicate in presa locala (scrisa sau online) astfel: jurnalistii vor publica articolele inscrise in concurs, in publicatia pe care o reprezinta, pana la data de 29 noiembrie 2013, studentii la jurnalism, comunicare si administratie publica vor beneficia de suportul Centrului Europe Direct Braila pentru publicarea articolelor inscrise in concurs.

Criteriile de jurizare vor fi urmatoarele: respectarea tematicii europene; gradul de utilitate a informatiilor pentru cetatenii braileni; obiectivitatea abordarii; corectitudinea informatiei prezentate; atractivitatea si originalitatea titlului; accesibilitatea limbajului folosit; originalitatea perspectivei din care e tratat subiectul; coerenta materialului; sa respecte regulile de citare, in caz ca folosesc informatii din alte surse: se da link spre articolul citat si spre sursa de unde a fost preluata fotografia respectiva; sa fie ilustrat cu o fotografie (format.jpg); respectarea dimensiunii recomandate pentru articole.

Jurizarea articolelor inscrise in concurs se va face de catre o comisie mixta formata dintr-un jurnalist, un profesor al Universitatii „Constantin Brancoveanu”, filiala Braila si un reprezentant al Centrului de Informare Europe Direct Braila. Juriul va analiza articolele inscrise in concurs in functie de criteriile de jurizare si va stabili 3 castigatori, respectiv locul I, II si III, pentru fiecare sectiune a concursului  (3 castigatori la sectiunea I.jurnalisti si 3 castigatori la sectiunea II.studenti).

In cadrul concursului, la fiecare sectiune, vor fi acordate urmatoarele premii: Locul I  – obiecte in valoare de 500 RON, Locul II  – obiecte in valoare de  300 RON, Locul III – obiecte in valoare de 200 RON.

Toti participantii la concursul „Europa pe intelesul tuturor” vor primi materiale promotionale si diplome de participare. Premierea participantilor la acest concurs se va desfasura dupa finalizarea evaluarii articolelor inscrise in competitie.

Centrul de Informare Europe Direct Braila isi rezerva dreptul de utilizare a tuturor articolelor inscrise in concurs, ori de cate ori este necesar, cu mentionarea autorului articolului, fara a cere acordul acestuia in prealabil.

Comentarii

comentariu

About the Author

-