Published On: mar, Sep 3rd, 2013

Concediatii de la Laminorul au ajuns in instanta

Share This
Tags

laminorul 1 copy380 de angajati de la Laminorul Braila au primit preavizul de concediere, dupa ce unitatea si-a cerut insolventa in luna martie a anului in curs. Dupa nenumarate proteste, in incercarea de a-si solutiona problemele legate de salariile restante, pe care nu si le-au mai primit pe trei luni, peste 230 de disponibilizati ai Laminorul si-au depus dosarele la AJOFM, pentru a obtine indemnizatii de somaj.

Angajatii nu isi pot primi banii, pentru ca nu exista un fond care sa le asigure salariile, iar patronatul uzinei nu a depus dosarul pentru a accesa fondul de garantare. “”Ni s-a explicat ca singura sursa o reprezinta fondul de garantare pe Legea 200/2006 privind plata creantelor salariale. Problema este la conducerea Laminorului, care nu a depus documentele pentru acordarea salariilor restante, pe fondul de garantare”, a mentionat liderul sindical, Constantin Iarca.

Pe de alta parte, angajatii Laminorul incep sa se indrepte catre instanta, pentru solutionarea litigiilor de munca. Pe data de 2 septembrie, la Tribunalul Braila, 9 braileni au depus o contestatii la deciziile de concediere a SC. Laminorul SA, instanta urmand sa dea o solutie in aceste cazuri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-