Published On: vin, Sep 13th, 2013

COD PORTOCALIU DE PLOI. Braila este pregatita sa faca fata inundatiilor

Share This
Tags

inundatiiMeteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de ploi pentru judetele Galati, Braila si Tulcea, in intervalul 13 septembrie, ora 21.00, si 14 septembrie, ora 10.00.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), cantitatile de apa vor depasi local 50-60 litri/mp. De asemenea, vor fi si intensificari de scurta durata ale vantului.

Autoritatile locale au organizat un comandament cu cei de la ISU pentru a fi pregatiti sa intampine orice problema.

“Am facut un scenariu ca in caz de ceva sa stim cum sa ne pregatim. I-am rugat sa trimita note telefonice la toti primarii din judet avand in vedere avertizarile meteorologice pe care le-am avut astfel incat sa avem, daca este cazul, loc de cazare, sa intervenim cu electricitate, politia sa isi faca datoria, daca avem zone izolate. ISU se ocupa de situatia din judet,” a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Tragedia din judetul Galati nu a lasat impasibile autoritatile brailene, iar pe langa cei sapte subofiteri si un ofiter ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dunarea” al judetului Braila, astazi au mai plecat de la Braila inca 20 de ofiteri de la ISU.

“Galatiul l-am ajutat cu ce am putut. Avem acolo instalatii care fac apa potabila, 500 e litri/h, avem 3 motopompe de mare capacitate care ii ajuta. Azi am mai trimis de la Braila inca 20 de ofiteri de la ISU, incercam sa ii ajutam cum putem. Am vorbit si ieri cu domnul Bacalbasa, incercam sa ii ajutam pe vecinii nostri cu cat mai multe, i-am spus si astazi, ca daca mai sunt probleme, ii vom ajuta cu multa placere, in limita posibilitatilor legale ii vom ajuta. Ati vazut sunt 9 morti si nu este un lucru foarte placut. Nu stiu cum cei de la meteorologie nu au dat macar cu cateva ore inainte aceasta avertizare pentru ca au fost 140 si ceva de litri/ m patrat si de acum incolo lucrurile nu mai sunt in regula, aceste lucruri trebuiau prevazute”, a declarat Stancu.

In ceea ce priveste situatia din Judetul Braila, presedintele CJ a declarat faptul ca autoritatile sunt pregatite sa i-a masurile necesare in caz de inundatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-