Published On: mar, Sep 24th, 2013

Cod galben de vant in mai multe zone din tara

Share This
Tags

vant puternicAdministratia Nationala de Meteorologie a emis, marti, o avertizare nowcasting de vant puternic pentru mai multe judete din tara.

Intre orele 10:30 – 16:30, local in sudul judetului Valcea, inclusiv zona municipiului Dragasani, local in sudul judetului Dolj, inclusiv zona municipiului Bailesti, local in sudul judetului Olt se vor inregistra intensificari ale vantului ce pot atinge si depasi local la rafala 60-70 km/h.

Intre orele 10:00 – 14:00, judetele Botosani, Iasi, Suceava vor fi intensificari locale ale vantului, cu viteze ce vor atinge si depasi 60 km/h, izolat 70 km/h

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 23 septembrie – 6 octombrie, in fiecare regiune a tarii. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

MUNTENIA

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori in general apropiate de cele obisnuite ale perioadei, cu 21…23 de grade, in medie. Incalzirea vremii prognozata in jurul datei de 26 septembrie va aduce o medie de 24…26 de grade, valoare mai ridicata decat ar fi climatologic normal. Aceeasi distributie raportata la valorile climatologic normale se constata si in cazul minimelor nocturne, care, cu 9…12 grade in medie, se vor situa in jurul valorilor mediate multianual.

Ploi mai frecvente se estimeaza a fi in jurul datei de 30 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului probabilitatea de ploaie fiind redusa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-