Published On: mie, Sep 18th, 2013

CF Braila fara bani si fara suporteri. “Vrem o noua galerie care sa sustina clubul”

Share This
Tags

CF Braila netInca din momentul infiintarii, CF Braila a fost si a ramas echipa fanion a orasului Braila. Simpatia fanilor creste incepand cu anul 1974, atunci cand echipa se muta pe Stadionul Municipal, stadion care putea gazdui 30.000 de persoane. In anii 1978-1991 echipa este sustinuta in numar mare de lucratorii uzinei Progresul, ea purtand la acele vremuri numele de FCM Progresul. Odata cu promovarea in Liga I in 1991, Stadionul Municipal devine neincapator fanilor, astfel pe 10 martie 1991 se inregistreaza 23.000 de specatori in meciul contra echipei Steaua Bucuresti, ca mai apoi un an mai tarziu pe 15 martie 1992, Stadionul Municipal sa inregistreze un numar record de spectatori – 25.000, tot intr-un meci contra echipei Steaua Bucuresti.

Pe 26 iunie 1993, echipa Brailei intalneste Universitatea Craiova in Finala Cupei Romaniei, meci in care 3.000 de fani braileni au facut deplasarea in Bucuresti pe Stadionul National.

Odata cu aparitia fenomenului Ultras in Romania, isi face aparita si Ultras Braila in anii 2000. In prezent, echipa este sustinuta de doua grupuri de fani: Legio Azzurra Braila si Bad Boys Braila, care, din pacate, astazi nu mai sunt prezente la meciuri. O parte din suporterii braileni au apelat la ziarul nostru, in speranta ca vor indruma brailenii din nou catre fotbal.

“Noi, o parte din suporterii fotbalului brailean dorim sa ne aratam sustinerea fata de CF Braila, sa ne dezicem de toate rautatile si sa facem ceva – practic, pentru echipa noastra favorita! Luand in considerare faptul ca in momentul de fata echipa nu este sustinuta de nicio galerie, brigada sau grupare dorim sa ne implicam serios in fondarea unei astfel de entitati care sa sustina clubul si la bine si la rau! Fac un apel catre toti microbistii braileni, sa se implice in acest proiect tanar prin care incercam sa incurajam echipa! Toti suporterii adevarati sunt bine-veniti, fiecare dintre noi putem contribui cu idei practice pentru a ne atinge scopul! Nu avem nevoie de carcotasi si de oameni de rea-credinta! Cei care doresc sa ia parte la acest proiect sunt rugati sa ne contacteze pe facebook, pe paginile Fan CF Braila, Salvati CF Braila si Stadionul Municipal Braila!”, a scris unul dintre suporterii braileni pe adresa redactiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-