Published On: mie, Sep 25th, 2013

Ce vedem saptamana asta la teatru

Share This
Tags

teatrul-maria-filotti copySambata 28 septembrie, de la ora 18.00, in Sala Mare TMF Braila prezinta multilaureatul spectacol marca Radu Afrim – Sufletul. Puncte de veghere, dupa “Eine Heikle Sache, die Seele” de Dimitre Dinev, intr-o formula usor modificata, prin inlocuirea talentatei actrite Mihaela Trofimov cu mai tanara, dar promitatoarea actrita Narcisa Novac. De asemenea ii puteti revedea printre altii, pe indragitii actori Liliana Ghita, Alin Florea, Liviu Pintileasa, Emilian Oprea, Dan Moldoveanu, Monica Zugravu Ivascu, Adrian Stefan.

Spectacolul Sufletul. Puncte de veghere a obtinut  – “Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal”, acordat actritei Liliana Ghita pentru rolul Sladka Srebreva, la  Festivalul International de  Teatru Atelier, Baia Mare, editia a XIX-a, 2011,  “Premiul pentru cel mai bun tanar actor”, acordat lui Claudiu Urse pentru rolul Dobrich, de catre Asociatia Culturala “Ion Sasaran”, 2011, “Premiul de interpretare pentru cel mai bun spectacol strain”, Festivalul International de Teatru de la Shumen, Bulgaria, 2011. A fost nominalizat la categoriile “cel mai bun spectacol”, “cea mai buna regie”, “cea mai buna coregrafie” la Festivalul International de Teatru Atelier, Baia Mare, editia a XIX-a, 2011.

De asemenea spectacolul Sufletul. Puncte de veghere a fost prezent in – Festivalul Zile si Nopti de Teatru European la Braila, editia a IV-a, 26 septembrie – 4 octombrie 2009,  Festivalul Euroart, Iasi, editia a IV-a, 16-23 mai 2010, Festivalul International al Artelor Scenice BITEI ( Bienala Teatrului “Eugene Ionesco” ), Chisinau, Republica Moldova, editia a IX-a, 20-30 mai 2010, Festivalul de Teatru Piatra Neamt, editia a XXV-a, 18-30 octombrie 2010, Festivalul International de Teatru, Shumen, Bulgaria, mai 2011, Festivalul International de Teatru ATELIER, Baia Mare, editia a XIX-a, 12-18 iunie 2011, Festivalul de Teatru Toma Caragiu, Ploiesti, editia I, 9-13 noiembrie 2011.

Duminica 29 septembrie, de la ora 11:00, TMF prezinta spectacolul pentru copii si tineret “Bagheta Magica” la Sala Studio a teatrului nostru.

Aceasta extraordinara demonstratie de magie si arta teatrala totodata, creata de catre Andrei Teasca si interpretata de Narcisa Novac, Corina Bors si Adrian Stefan, este o recenta premiera a teatrului ,  dar a carei popularitate s-a raspandit cu mare rapiditate, dovada stand marele succes de public de care a beneficiat reprezentatia programata in cadrul Zilelor Brailei in data de 18 august in perimetrul strazii Mihai Eminescu. Numere impresionante de magie, muzica live si o modalitate interactiva de comunicare cu cei mici si cei mai mari.

Programarea initiala din spatiul Esplanadei a fost regandita pentru Sala Studio a Teatrului din motive meteo si organizatorice. Piesa are loc duminica de la orele 11.00.

De la ora 18.00, la Sala Mare, Primaria Municipiului Braila si Teatrul Maria Filotti ofera spectacolul Papagalita si Curcanul de Robert Thomas, regia Radu Nichifor cu prilejul Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice. Alaturi de talentatii actori ai Teatrului Maria Filotti  Monica Zugravu Ivascu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Elena Andron, Ramona Ganga, Adrian Stefan, Wanessa Radu, Dan Moldoveanu  avem bucuria de a colabora cu actorul Cristian Gheorghe, directorul Teatrului Fani Tardini din Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-