Published On: vin, Sep 6th, 2013

CAZ UNIC IN ROMANIA Prefectul Brailei face Camera Agricola cu… pescari! Agricultori: “Este o mascarada politica. Prefectul pune membri de partid, o sa ii dam proteste. Ce, noi suntem pesti?”

Share This
Tags

Ordin Obreja AgriculturaPrefectul judetului Braila considera ca cei mai reprezentativi agricultori braileni sunt…pescarii, motiv pentru care agricultorii vor boicota alegerile pentru Camera Agricola Braila, programate pentru data de 8 septembrie, amenintand cu proteste.

Noul prefect al judetului Braila, Gheorghi Obreja -cel care pentru a fi numit in aceasta functie si a-si obtine statutul de functionar public a trebuit sa se angajeze la Politia Locala din comuna brasoveana Tarlungeni – a aprobat printr-un ordin emis in data de 7 august 2013 modificarea componentei Comitetului judetean de initiativa, avand ca atributii, organizarea alegerilor pentru Camera Agricola judeteana. Pe lista membrilor acestui comitet apar trei asociatii piscicole, o cooperativa piscicola, doua asociatii apicole si o asociatie a crescatorilor de ovine si caprine, organismele reprezentative a producatorilor agricoli lipsind cu desavarsire.

marcel cucu

Reprezentantii agricultorilor braileni precizeaza ca in data de 8 septembrie, la Braila, nu vor avea loc alegeri pentru Camera Agricola, cum se va intampla in toata tara, acestia boicotand “politica abuziva” a prefectului Obreja.

“O sa ii transmitem lui Obreja ca ceea ce face este o mascarada politica”

Marcel Cucu, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor Agricoli Braila si membru in Comitetul Director al Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, a declarat pentru Infobraila ca actualului Comitet de Initiativa nu reprezinta agricultorii braileni si ca numirile facute de prefect sunt facute pe criterii politice si reprezinta “o mascarada politica”.

“Cum sa fim reprezentati. Ce noi suntem pesti? Ce dracu? Cine s-a angajat intr-o asemenea mascarada? E o mascarada politica. Deci sarcina de organizare a Camerei Agricole este data prefectului. Prefectul, la Braila, este o persoana politica. Miza este extrem de mare pentru ca Camerele Agricole beneficiaza din partea Uniunii Europene de niste resurse foarte mari. Despre asta este vorba. Si atunci aceste resurse nu trebuie sa ajunga la agricultori ci la politica”, ne-a declarat Marcel Cucu.

Reprezentantul agricultorilor braileni spune ca fermierii sunt consternati de decizia prefectului si ca se pregatesc sa organizeze proteste, in cazul in care Obreja nu isi schimba decizia.

“Numirile au fost politice, cei cu pescuitul de acolo sunt membri de partid. O sa ii transmitem lui Obreja ca ceea ce face este o mascarada politica. Vom lua contact cu celelalte organizatii nationale in vederea unei atitudini comune, adica proteste evident.  Stabilim impreuna ce si cum”, a mai adaugat agricultorul.

Lista Comitetului Judetean de Initiativa (cu exceptia reprezentantilor institutiilor):

Asociatia Judeteana a crescatorilor de ovine si caprine Braila- Mocanu Valentin

Asociatia crescatorilor de albine- Filiala Braila- Mitache Nicu

Asociatia de pescari “Ceabuna” Braila- Condrat Alexe

Asociatia “Pescarlat” Braila (profil piscicol)- Scarlat Adrian

Asociatia crescatorilor de albine Braila- Vizireanu Florian

Societatea cooperativa “Nufarul” Chiscani (profil piscicol)- Dinca Elena

Asociatia “Braifish” Braila (profil piscicol)- Alexe Aura Genovica

Asociatia Comunelor din Romania- Coman Stanca, primarul comunei Vadeni

Comentarii

comentariu

About the Author