Published On: mar, Sep 10th, 2013

Braileanca al carui sot este parintele mega-afacerii “Rosia Montana”

Share This
Tags

carmen timis - cea mai bogata femeieIntre 1998 si 2000, Carmen Timis, sotia celui mai bogat roman din lume, a lucrat ca jurist la Braila, iar apoi, pana in anul 2002 a fost prezentatoare de stiri la TVR .  Dupa ce l-a cunoscut pe miliardarul Frank Timis, parintele mega-afacerii “Rosia Montana”, braileanca s-a retras din lumina reflectoarelor .

Carmen Gheorghita s-a nascut la Braila pe 15 martie 1975. Aceasta a urmat Scoala Generala nr. 23, iar apoi Liceul Pedagocic din oras, unde a terminat clasa a-XII-a A. Fostii colegi de clasa din liceu o descriu ca fiind “o fata extrem de frumoasa si cuminte, care invata extrem de bine”.

In perioada in care era eleva, parintii lui Carmen detineau un spatiu comercial la Complexul “Ascunsa” din Hipodrom, ca apoi acestia sa mute afacerea pe Republicii colt cu strada Rahova. Astazi, sotii Gheorghita sunt proprietarii magazinului de incaltaminte „Carla”, de pe strada Scolilor.

Dupa absolvirea Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Romano-Americane” din Bucuresti, in 1998, Carmen a lucrat un an si jumatate la Braila ca jurist si apoi la Notariatul „Dorina Popa” din strada Scolilor. In martie 2000 a fost selectata, in urma unui concurs, ca prezentatoare la postul public de televiziune.

Dupa ce a parasit TVR-ul, Carmen a intrat, pentru scurt timp, in echipa trustului MediaPro, prezentand rubrica Meteo.

carmen timis cea mai bogata femeie din lume„Carmen este o fata cu foarte mult bun-simt, extrem de discreta. Sora ei mai mica, Laura, locuieste acum in Anglia, a luat-o langa ea”, ne-a precizat o persoana foarte apropiata familiei Gheorghita.

In 2002, dupa ce il cunoaste pe Frank Timis, un om de afaceri britanic de origine romana, se retrage definitiv din viata publica. Desi Frank este cu 12 ani mai in varsta decat Carmen si are 2 copii dintr-un mariaj anterior, acest lucru nu a reprezentat un impediment in calea relatiei lor, cei doi casatorindu-se in anul 2006.

Sotii Timis locuiesc in Londra, in partea de sud a Hyde Park, ducand o viata discreta. Braileanca viziteaza des Africa, unde sprijina financiar copii strazii.

Publicatia „NewsTimeAfrica” a anuntat in luna mai a anului trecut ca sotia lui Frank a vizitat un centru  pentru copii strazii, care ii poarta numele, din Sierra Leone. Carmen a demarat impreuna cu sotul ei numeroase actiuni caritabile pe continentul african.

Tranzactie de 1 dolar pentru Rosia Montana

In anul 1995,  Timis a infiintat Gabriel Resources NL Australia si a descoperit, atat la propriu cat si la figurat, aurul in curtea Regiei Autonome a Cuprului din Deva. Intr-o zi de marti, 5 septembrie 1995, RAC Deva a publicat un anunt in pagina a opta a cotidianului Adevarul in care a anuntat ca Regia este interesata in incheierea unui parteneriat cu o societate straina frank_timis_pentru “prelucrarea sterilelor cu continut de metale pretioase din iazuri de decantare vechi in amestec cu minereu auro-argintifer la Rosia Montana si Gurabarza-Brad.”

Jurnalul National anunta in anul 2005 ca a intrat in posesia unor documente semnate de catre reprezentanti ai RAC Deva care certifica faptul ca Regia Autonoma a Cuprului semnase un contract cu Gabriel Resources NL pentru activitatile descrise in anunt, respectiv prelucrarea minereurilor aurifere in amestec cu steril, de la Rosia Montana si Brad, cu o zi inainte ca anuntul sa fie publicat, adica pe 4 septembrie 1995. In aprilie 1996, Gabriel Resources NL se afla in dificultate din punct de vedere financiar, creditorii, intre care si National Australia Bank Ltd, inghesuindu-se la usa companiei. In acel moment, contractul cu RAC Deva a fost redirectionat, intr-o tranzactie de un dolar, catre o noua firma Gabriel Resources Limited inregistrata in paradisul fiscal Jersey, Channel Islands. Din aceasta clipa a inceput epopeea Rosia Montana-Gabriel Resources.

Comentarii

comentariu

About the Author

-