Published On: lun, Sep 30th, 2013

Braila sub COD PORTOCALIU DE PLOI pana miercuri

Share This
Tags

furtuna-ploaie-umbrelaCapitala si opt judete din tara se vor afla, in intervalul luni, ora 21.00 – miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind asteptate precipitatii de pana la 80 de litri pe metru patrat, potrivit unei avertizari emise de ANM. Membrii comandamentului pentru situatii de urgenta s-au reunit la Palatul Victoria, la ora 10.00, avand in vedere avertizarile emise de Administratia Nationala de Meteorologie.

Printre judetele vizate de atentionarea cod portocaliu se afla si Braila, alaturi de judetele: Teleorman, Giurgiu, Ilfov – inclusiv municipiul Bucuresti, Calarasi, Ialomita, Constanta si Tulcea.

In intervalul mentionat, vremea se va raci considerabil, in special in regiunile extracarpatice si cele centrale, unde frecvent temperaturile din timpul zilei se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului, se mai arata in avertizarea emisa de Adminstratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, din seara zilei de duminica, 29 septembrie, pana in dupa-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, va ploua pe arii extinse in Banat, Oltenia si cea mai mare parte a Munteniei. In aceste regiuni, in intervalul mentionat, se vor cumula local cantitati de apa de 20 – 25 de litri pe metru patrat si izolat, indeosebi in zona Muntilor Banatului, peste 30 de litri pe metru patrat.

In intervalul luni, ora 13.00 – miercuri, ora 8.00, CODUL GALBEN DE PLOI se va extinde in judetele Prahova, Buzau, Vrancea si Galati, urmand sa acopere integral si judetele Valcea, Arges si Dambovita.

“In Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, va ploua pe arii extinse si se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 30…35 l/mp si izolat 60…70 l/mp.

In sudul si sud-estul teritoriului vantul se va intensifica, cu viteze de 50…70 km/h, iar in Baragan si Dobrogea se vor depasi temporar 80 km/h”, se arata in cea de-a doua atentionare cod galben.

Comentarii

comentariu

About the Author

-