Published On: lun, Sep 2nd, 2013

Basescu despre Rosia Montana: Declansez referendum daca Guvernul nu dialogheaza cu societatea

Share This
Tags

basescu2Presedintele Traian Basescu a declarat la Adevarul Live ca nu exclude posibilitatea declansarii unui referendum pentru proiectul Rosia Montana, daca “Guvernul nu gaseste solutii de dialog cu societatea”.

“Sunt in continuare un partizan al mineritului. In acelasi timp insa, stiti ca am cazut in fundulet cu Legea Sanatatii, nu poti face ceva impotriva societatii. Calea nu este sa pacalesti lumea. O astfel de decizie nu are nevoie de lege. Trebuie discutat cat de riscant este procesul de cianurare, avem cazul Baia-Mare, societatea reactioneaza. Haideti sa deschidem un dialog cu societatea, nu am nici o problema sa declansez un referendum national cu tema Rosia Montana. Nu exclud posibilitatea sa organizez un referendum odata cu europarlamentarele, daca Guvernul nu gaseste solutii de dialog cu societatea”, a declarat seful statului.

Aproximativ 2.000 de persoane au protestat in Bucuresti, la Universitate, duminica, fata de proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana, promovat de Guvernul Victor Ponta intr-un proiect de lege aprobat saptamana trecuta. Protestatarii, majoritatea studenti, si-au incheiat manifestarea dupa un mars pana la Palatul Victoria, luni dupa ora 2.30, ocupand o parte din carosabil timp de cateva ore.

Comentarii

comentariu

About the Author