Published On: mar, Sep 24th, 2013

Autovehicule destinate transportului scolar gasite cu ITP si asigurare expirate

Share This
Tags

microbuz-eleviIn perioada 9-19 septembrie politistii braileni au desfasurat o serie de activitati pentru cresterea sigurantei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere in care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum si verificarea respectarii destinatiei exclusive a acestor autovehicule.

Premergator inceperii anului scolar, politistii rutieri, in cooperare cu autoritatile publice locale, Inspectoratul Scolar Judetean si reprezentanti ai I.S.C.T.R., au verificat 55 de autovehicule destinate transportului de elevi.

In urma verificarilor, au fost constatate cateva deficiente, respectiv, expirarea inspectiei tehnice periodice sau a asigurarii obligatorie de raspundere civila pentru accident.

Pentru deficientele constatate au fost transmise 3 informari detinatorilor autovehiculelor, pentru dispunerea de masuri in vederea remedierii acestora.

Tot cu aceasta ocazie, reprezentantii politiei rutiere au instruit 55 de conducatori de autovehicule cu privire la respectarea legislatiei rutiere si adoptarea unei conduite preventive, in timpul deplasarii pe drumurile publice.

Modul de efectuare a transportului elevilor si prescolarilor ramane in atentia politistilor si va fi verificat pe intreaga perioada de desfasurare a anului scolar 2013-2014. Prin aceste actiuni, Politia Romana urmareste reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere in care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum si verificarea respectarii destinatiei exclusive a acestor autovehicule.

Comentarii

comentariu

About the Author

-