Published On: mie, Sep 11th, 2013

Au inceput lucrarile la Stadionul de atletism. CSM Braila a primit un miliard de lei de la MTS

Share This
Tags

stadion 11De ani buni Stadionul de atletism zace in paragina totala, administratia locala asistand neputincioasa la degradarea acestuia.

Aflat in subordinea Clubului Sportiv Municipal Braila, terenul de atletism incepe sa prinda contur, directorul de la CSM Braila, Marian Neta insistand la Minister pentru a primi fonduri sa reabiliteze terenul si vestiarele din jurul acestuia.

“Dupa multe insistente am primit un miliard de lei vechi de la Minister pentru terenul de atletism. Nu e o suma foarte mare dar este un inceput. Saptamana aceasta au demarat lucrarile de reabilitare. Se va reface pana la sfarsitul lunii jumatate din cladire pentru ca atat ne permite bugetul”, a declarat directorul de la CSM, Marian Neta.

stadion 3Ministerul Tineretului si Sportului a alocat un miliard de lei pentru refacerea bazei sportive din parcul Monument, insa aceasta suma nu este suficienta si pentru refacerea terenului de atletism. In continuare, sportivii de la CSM se vor antrena pe pista de pe Stadionul Muncipal, insa vor avea vestiarele gata pentru ca dupa antrenamente sa se poata schimba.

“Am inceput cu vestiarele si dusurile. Vom instala si doua boilere ca sportivii sa aiba conditii dupa antrenament, si va fi si o sala de forta si o sauna. Din pacate pista nu poate fi refacuta dintr-o suma atat de mica. Am facut toate demersurile necesare ca bugetul de pe 2014 sa cuprinda si suma de 7 miliarde de lei vechi pentru terenul de atletism. Daca Ministerul nu ne poate ajuta cu aceasta suma, sper ca Minicipalitatea sa se implice si sa ne ajute sa le creem conditii necesare sportivilor braileni. Lumea trebuie sa inteleaga faptul ca facem aceste demersuri pentru sportul brailean”, a declarat directorul de la CSM.

Stadionul de atletism, care se vrea a se transmite in administrarea municipala, are o suprafata totala de 7.813,19 mp, din care 272,21 mp reprezinta o constructie in care erau amplasate vestiarele, dar si 3 piste de alergari de 4.866,96 mp, 1.967,86 mp, respectiv 706,16 mp.

Reamintim ca se doreste inca din 2010 o Hotarare de Guvern prin care terenul de atletism sa intre in administratia Consiliului Local Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-