Published On: joi, Sep 26th, 2013

Actiune pe linia regimului armelor si munitiilor

Share This
Tags

CUGIR - ARMAMENT - NATO La data de 25 septembrie 2013, la orele 12:30, politisti din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase (BAESP) au actionat pentru a verifica modul de respectare a prevederilor legii privind regimul armelor si munitiilor, ocazie cu care a fost depistat C.Marcel 53 de ani, din satul Urleasca, comuna Traian, caruia ii expirase perioada de valabilitate a permisului de arma si nu a depus arma inscrisa in permis, in termen de 10 zile de la expirare, la un armurier autorizat.

 Arma de vanatoare, de calibru 12×2 mm, a fost ridicata in vederea cercetarilor, intrucat in permisul de arma nu avea aplicata nicio viza de la data eliberarii (15.07.2008), valabilitatea permisului de arma fiind de 5 ani de la acea data. Persoanei in cauza i-a fost intocmit dosar penal, conform Legii 295/2004 (republicata).

Politistii BAESP reamintesc detinatorilor de arme faptul ca, potrivit Art. 25, din Legea 295/2004 (republicata, (1) Permisul de arma are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeaza de la data eliberarii sau, dupa caz, de la data ultimei prelungiri.

(2) In vederea prelungirii valabilitatii permisului de arma, titularul acestuia este obligat sa se prezinte inainte de implinirea termenului prevazut la alin. (1) la structura de politie competenta in a carei raza de competenta teritoriala isi are domiciliul sau resedinta cu armele inscrise in permis, precum si cu documentele stabilite in normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

De asemenea, conform Art. 140, nedepunerea armei si a munitiei la un armurier autorizat in termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de arma constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-