Published On: mie, Aug 21st, 2013

Ziua Muzeului Brailei

Share This
Tags

20130821_112021In data de 23 august 1881, s-a autorizat functionarea institutiei muzeale la Braila, prin Decretul Regal nr. 2134, dat de Carol I la Palatul Peles din Sinaia.

In urma unei initiative locale, prin decretul regal, s-a infiintat prima sectie a muzeului si anume “Stiintele Naturii”, urmand apoi, ca din anul 1950 sa fie expuse opere apartinand sectiilor de Arheologie, Etnografie, Istorie si Arta.

Vineri, 23 august, la ora 11, se celebreaza 132 de ani de la consacrarea intemeierii Muzeului Brailei, din Piata Traian nr. 3.

Cu ocazia acestui eveniment, vor avea loc doua lansari de carte, “BRAILA OTOMANA.Materiale noi din arhivele turcesti. Registre de recensamant din secolul 16”, scrisa de Mihai Maxim si “IBRAIL KALESI’NIN MODERNIZASYONU: OSMALI ARSIV BELGELERINE GORE (1793-1891) [Modernizarea cetatii Braila, conform documentelor din arhiva otomana din Instambul]” , de Hakan Engin, cu o prefata de Mihai Maxim. O alta activitate defasurata la aniversarea muzeului, va fi constituirea fondului de documente otomane privind Tarile Romane si Braila. Programul va fi moderat de profesorul universitar Ionel Candea si prezentat de profesorul universitar Mihai Maxim.

Comentarii

comentariu

About the Author

-