Published On: mie, Aug 28th, 2013

Ziua limbii romane, serbata prin manifestari culturale la Cercul Militar

Share This
Tags

ziua limbii romaneZiua limbii romane a inceput sa fie celebrata in 1990, sub numele de “Limba noastra cea romana” sau „Ziua limbii romane”.

In fiecare an, in ziua de 31 august, aceasta sarbatoare este marcata cu manifestari de inalt patriotism, de regasire a radacinilor, consemnata prin poezie, cantec si joc, prin repunerea in drepturi a vechilor traditii populare si a momentelor care le-au marcat istoria.

Scoala Populara de Arte “Vespasian Lungu”, alaturi de Liceul de Arte  “Hariclea Darclee” si Cercul Militar, vor organiza sambata, 31 august, incepand cu ora 10:00, la Cercul Militar Braila, manifestarea culturala “Oda limbii romane”.

In program va fi inclusa prezentarea cartii “Hotarul dintre viata si moarte”, de gl. bg. dr. Mircea Vladu si va fi prezent Corul Mixt “Trison”, al Scolii Populare de Arte “Vespasian Lungu”

Alexandru Halupa, Tuhce Sagau, Cornel Ciubotaru si Raul Apostu vor incanta publicul cu recitarile lor, iar solistii instrumentisti sunt profesorii Tereza Ganju, Iosif Cojocaru si Stefan Lupu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-