Published On: joi, Aug 1st, 2013

Zeci de copii abandonati in spitalele brailene

Share This
Tags

copiiO problema cu care se confrunta spitalele din Braila, dar si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, este abandonul copiilor in unitatile sanitare.

Conform unui raport al celor de la DGASP, in anul 2012 au fost inregistrate 28 de cazuri de abandon, dintre care 19 copii au fost integrati in familia naturala, ca urmare a intervenTiilor specializate, realizate de responsabilii de caz.

Cei 9 copii abandonati au fost plasati in regim de urgenta la asistentii maternali profesionisti, la Complexul de Servicii pentru copii cu dezabilitati “Pescarusul”, iar pentru 4 dintre ei s-a dispus de admiterea in Centrul Maternal “Alexandra”, impreuna cu mamele acestora.

In primul trimestru al acestui an, au fost semnalate 20 de cazuri in care copiii se aflau in situatie de risc de abandon, iar 12 dintre acestia au reusit sa fie integrati in familiile naturale.

Cauzele principale ale abandonului sunt reprezentate de situatia precara a familiei din punct de vedere economic, dar si social, lipsa unei educatii adecvate, dar si bolile psihice de care sufera mamele.

DGASP in colaborare cu Fundatia SERA au implementat un program care a inceput in august 2012 si se va desfasura pana in luna februarie a anului 2014,  in sprijinul prevenirii sarcinilor nedorite. O echipa mobila formata dintr-un asistent social si un asistent medical se va deplasa in localitati pentru a acorda consiliere sociala sau medicala mamelor minore, mamelor cu mai multi copii si cu o situatie materiala precara si vor distribui in mod gratuit materiale contraceptive.

Comentarii

comentariu

About the Author

-