Published On: vin, Aug 2nd, 2013

VEZI AICI cu cat a crescut inflatia din industrie

Share This
Tags

E.C. - 4.300 - industrie in crestere copyPotrivit datelor Institutului National de Statistica, preturile produselor industriale din Romania, au crescut in luna iunie cu 0,3% fata de luna mai, si  cu 2,8% in comparatie cu aceeasi luna a anului tracut.

Intr-un comunicat, INS explica faptul ca preturile producţiei industriale pe piaţa externă au crescut cu 0,8%,  iar preturile productiei industriale pe piata interna s-au situat aproape la acelasi nivel inregistrat in luna anterioara.

Conform INS, fata de luna iunie 2012, preturile productiei industriale au fost mai mari cu 2,8%, cu 2,1 puncte procentuale sub cresterea inregistrata pe piata interna si cu 4,1 puncte procentuale peste evolutia inregistrata pe piata externa.

Comparativ cu luna precedenta, preturile productiei industriale au înregistrat cresteri in industria bunurilor de capital cu  0,5%, industria bunurilor de uz curent 0,3%, industria bunurilor intermediare 0,2%,  industria bunurilor de folosinta  indelungata 0,2%  si industria energetic cu 0,2%.

Indicele preturilor productiei industriale, bazat pe o analiza lunara, masoara evolutia medie a preturilor marfurilor industriale produse in Romania si vandute direct de producatori, atat pe piata interna cat si pe piata externa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-