Published On: joi, Aug 15th, 2013

Vezi aici care sunt sfaturile Politiei pentru soferi si pietoni

Share This
Tags

imagine politiePolitia Braila recomanda conducatorilor auto sa adopte o metoda prudenta de conducere, fara a brusca comenzile autoturismelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare, dar si sa evite efectuarea depasirilor, deoarece in conditiile unui trafic aglomerat pot fi foarte periculoase.

Soferii sunt indemnati sa circule cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand circula in coloana, iar pentru un plus de siguranta, se recomanda marirea distantei in mers intre vehicule.

  Politistii rutieri atrag atentia asupra respectarii regimului legal de viteza, din cauza ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta factorul principal generator al accidentelor rutiere.

Este recomandat ca luminile de intalnire sa fie aprinse ziua, pe toate categoriile de drumuri, iar atentie deosebita necesita si sistemul de ventilatie, dezaburirea parbrizului si lunetei masinii, care trebuie sa functioneze foarte bine.

Politistii rutieri recomanda si pietonilor sa-si sporeasca atentia si sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, in special dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa. Acestia sunt sfatuiti sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia numai dupa ce sunt siguri ca se poate face in conditii de siguranta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-