Published On: vin, Aug 2nd, 2013

Transgaz va cheltui 6 milioane de lei pentru rezilierea contractelor

Share This
Tags

Creste-pretul-gazelor-naturaleCompania Nationala de Transport al Energiei Electrice, va cheltui pe langa comisionul de 110,7 milioane de lei dupa esecul proiectului Nabucco, in special in realizarea unor contracte, potrivit unui raport al companiei.

Reprezentantii Transgaz  declara ca exista suficiente motive pentru care bugetul de venituri si cheltuieli din acest an sa fie rectificat. Printre argumente, ei mentioneaza modificarea tarifelor de transport al gaze si cantitatile estimate spre a fi transportate, trecerea de la standardele romanesti de contabilitate la cele internationale, dar si provizionul inregistrat ca urmare a neselectarii proiectului Nabucco drept ruta de transport al gazelor.

Transgaz a anunţat, pe 26 iulie, ca va inregistra un commision de depreciere a imobilizarilor financiare de 110,7 milioane de lei, care reprezinta contribuţia Transgaz la capitalul social al Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

De asemenea, in perioada urmatoare, SNTGN Transgaz SA Medias va inregistra cheltuieli rezultate din obligatiile ce-i revin in calitate de asociat în cadrul Nabucco Gas Pipeline International GmbH si care sunt estimate ca nu vor depasi 6,6 milioane lei.

La finele lunii iunie, consortiul care dezvolta zacamantul de gaze Shah Deniz II din Azerbaidjdan a anuntat ca a selectat proiectul TAP pentru a transporta gazele spre Europa, in detrimentul proiectului Nabucco, unde, printre actionari, se numara si Transgaz.

Comentarii

comentariu

About the Author

-