Published On: mar, Aug 6th, 2013

Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Agricola Braila finantata cu peste 10 milioane de euro. Acordul a fost aprobat in sedinta CJ

Share This
Tags

 loturi experimentaleIn sedinta extraordinara de marti, 6 august, a fost aprobat proiectul privind aprobarea continutului Acordului de cooperare intre judetul Braila, Academia de Stiinte Agricole si Silvice si Statiunea de Cercetare Braila.

Proiectul este  demarat de Consiliul Judetean Braila, prin preluarea unei suprafete de peste doua mii de hectare de teren, inclusiv sistemul de irigatii, din domeniul public al statului in domeniul public al judetului Braila si in administrarea Consiliului Judetean.

Proiectul de dezvoltare a Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Agricola vizeaza modernizarea mai multor laboratoare de cercetare, achiziţionarea de echipamente ultramoderne, refacerea infrastructurii, drumuri  asfaltate de peste 1.000 de metrii in incinta statiunii, alei, parcari cu iluminat.

In sedinta, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat ca “rolul cercetarii este de a folosi roadele ei in primul rand pentru agricultura din judetul Brăila, dar si restul tarii”.

“Concomitent vom dezvolta foarte mult legumicultura, incepand cu 2014 si, probabil, urmatorul pas este spre o banca de date pentru zestrea genetica pe culturile pe care le avem si o banca de depozitare si folosire pentru zootehnie”, a mai precizat Stancu.

In prezent sunt 125.000 de hectare irigate, mai mult de 50% la nivelul tarii.

Presedintele CJ a mentionat faptul ca se munceste de cateva saptamani bune la acest proiect,  scopul fiind acela de a face cercetare si dezvoltare, iar statiunea sa fie beneficiara rezultatelor cercetarii.

Proiectul are trei paliere, primul dintre acestea fiind legat de  suprafetele mici de cercetare in scopul gasirii de soiuri noi de paioase sau lot de porumb si floarea-soarelui si costa 77.000 de euro, cel de-al doilea  palier  este legat de uniformizarea si formarea semintei G1 si G2 si costa 337.000 de euro, iar ultimul palier este pentru cercetarea a o mie  de hectare irigate si neirigate care insumeaza aproximativ trei milioane de euro.

Analiza financiara a acestui proiect a fost scrisa de un extern. Termenul initial a fost pentru data de 8 august, dar s-a modificat  pana pe 19 august 2013.

Comentarii

comentariu

About the Author

-