Published On: Soare, Aug 4th, 2013

Sfatul Bisericii pentru credinciosi: nu va epilati

Share This
Tags

preotiCrestinii care se parfumeaza sau se dezbraca in slip pe plaja pacatuiesc, conform site-urilor in care asa zisii preoti au umplut internetul cu invataturi morale. Patriarhia a cerut spirijinul autoritatilor pentru inchiderea acestor surse.

Un astfel de site le recomanda crestinelor sa isi pastreze naturaletea si sa nu mai incerce sa-si atraga barbatii cu trucuri monderne.

“Epilarea intra in sfera pacatelor din cauza importantei excesive acordata trupului. Epilarea pe termen lung are efecte nocive, atat la nivel fizic, cat si la nivel psihologic.” Cei care propovaduiesc astfel de invataturi sunt de parere ca femeile care apeleaza la tratamente cosmetice sunt niste usuratice dornice de placeri carnale, dar si doamnele care poarta fuste scurte si bluze mulate pe corp sunt incriminate.

Asa-zisul parinte Justin, ii condamna pe domnii care merg la plaja, dar in special pe preotii care isi dau sutana jos “Stiu preoti sau cunoscuti crestini care se duc pe litoral. Cica pentru copiii lor. Insa, asta nu-i o scuza sa ne fataim in slip pe nisip, inconjurati de fete in bikinei si cu sanii goli. Aceasta hormoneala nu are nicio legatura cu crestinismul”. Tot parintele Justin le sufereaza femeilor sa nu-si mai vopseasca parul, sa nu se mai parfumeze si sa renunte la farduri. “Te povatuiesc de aici incolo sa incetezi a-ti mai vopsi buzele, unghiile si fata si sa ramai cum te-a zidit Dumnezeu. Fiindca, atunci cand te vopsesti cu culori rosii, il hulesti pe Dumnezeu”.

Exemple de asa-zise incalcari ale moralei crestine gasim si pe site-ul celui care se recomanda parintele Ilarion Argatu. In viziunea sa femeia pacatuieste si atunci cand se tunde. In plus ar trebui sa umble cu capul acoperit si sa nu poarte pantaloni ori podoabe.

Reprezentantii BOR condamna vehement astfel de site-uri si spun ca in spatele lor se afla ori fanatici, care nu au nicio legatura cu crestinismul, ori persoane rau-voitoare, care vor sa denigreze imaginea Bisericii Ortodoxe Romane.

“Exista site-uri care sunt administrate de oameni pe care nu-i cunoastem si care in numele ortodoxiei indeamna si profereaza anumite invataturi care de cele mai multe ori nu au legatura cu ortodoxia”, precizeaza parintele Gheorghe Istodor.

Astfel de site-uri il pot manipula pe cei mai slabi, iar Patriarhia cere sprijinul autoritatilor sa-i depisteze si sa-i inchida pe toti aceia care promoveaza false invataturi morale. Pentru asta insa e nevoie de o modificare a legii pentru ca e greu sa afli cine e in spatele unui astfel de portal. Pana atunci insa, reprezentantii Bisericii cer credinciosilor sa invete despre cele sfinte de la preot sau de pe site-urile oficiale ale Bisericii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-