Published On: mie, Aug 14th, 2013

S-a reabilitat adapostul de la Ianca. Zeci de caini au fost castrati si sterilizati

Share This
Tags

DSCN1000In anul 2011, presedintele Federatiei pentru Protectia Animalelor si Mediului, Mircea Serbanoiu, s-a deplasat la adapostul public Ianca in urma unor sesizari. Situatia era lamentabila, cainii erau tinuti fara hrana si apa.

De atunci s-a lucrat la noul adapost, cu resurse proprii si cheltuieli minime din partea administratiei. In prezent, adapostul este performant si in conformitate cu prevederile legii in vigoare.

FPAM a considerat ca este necesar sa fie acordata o mana de ajutor, iar in ziua de 13 august s-a desfasurat o actiune ampla la adapostul public de sterilizare a tuturor catelelor, astfel incat intr-o singura zi s-au sterilizat 40 de femele si s-au castrat 5 masculi. Aceasta actiune a fost sponsorizata de militanta pentru drepturile animalelor Susy Utzingher din Elvetia si au fost 3 medici si 3 voluntari.

La aceasta activitate au mai fost prezenti membrii FPAM, primarul orasului Ianca si directoarea serviciului Anca Dumitrache. In viitor vor fi organizate si alte campanii de sterilizare a cainilor cu stapani din Ianca, campanie sponsorizata tot de organizatia Susy Utzingher din Elvetia si cu aportul FPAM.

Comentarii

comentariu

About the Author

-