Published On: Soare, Aug 4th, 2013

S-a descoperit o alta bucata de lemn din Crucea Sfanta

Share This
Tags

cruce5In Turcia, in biserica Balatlar, s-a descoperit o bucata de lemn, despre care arheologii sustin ca ar putea fi din crucea pe care a fost rastignit Iisus Hristos. In timpul sapaturilor de la stravechea biserica Balatlar, datata din sec. al VII-lea, s-a gasit un cufar din piatra ce continea mai multe obiecte care ar putea avea legatura cu Iisus. “Am descoperit un artefact sfânt în cufăr. Este o bucată dintr-o cruce şi noi credem că a făcut parte din crucea pe care a fost răstignit Iisus. Cufărul din piatră este foarte important pentru noi. Are o anumită istorie şi este cel mai important artefact pe care l-am descoperit până acum”, declara profesorul Gulgun Koroglu, coordonatorul sapaturilor arheologice.

Obiectul va fi cercetat in amanuntit la un laborator de analize stintifice. Forma cufarului arata ca fiind un obiect de depozitare pentru relicvele unui sfant. Multe biserici pretind ca au in posesie relicve din Crucea Sfanta, dar multi clerici si cercetatori nu recunosc autenticitatea acestora. “Dacă toate bucăţile pe care am putea să le strângem ar fi adunate într-un singur loc, ar forma o grămadă mare cât o corabie”, declara John Calvin, teolog protestant. Pe cand Rohault de Fleury, arhelog francez din sec. XIX, sustine ca toate aceste bucati puse la un loc formeaza doar o treime din greutatea unei cruci care avea inaltimea de 3,6 m.

Crucea Sfanta a fost gasita de Elena, mama imparatului Constantin, la Ierusalim si a impartit bucati din cruce liderilor religiosi din Ierusalim, Roma si Constantinopol, conform legendei.

In Balatlar s-a mai descoperit ruinele unei bai romane vechi si peste 1000 de schelete umane, incepand din anul 2009.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-