Published On: vin, Aug 9th, 2013

Romania, in topul cu cele mai frumoase cascade din Europa

Share This
Tags

cascadaRomania se afla in fruntea clasamentului cu cele mai frumoase cascade din Europa. Ele pot fi gasite in majoritatea masivelor montane importante. In masivul Bucegi se gasesc cascada Urlatoarea, accesibila din Busteni sau Poiana Tapului, in minim o ora, cascada Caraimanului, cascada Vanturisului si cascadele din canionul Moara Dracului.

In Muntii Fagarasului, cei mai inalti munti din tara, se afla cascada Balea, una dintre cele mai spectaculoase cascade. Aici se mai gasesc cascada Negoiu, cascada din Valea Rea, Zbuciumatu, cascadele din Valea Doamnei, cascada din Valea Lespezi, Capra si Serbota.

Una dintre cele mai cunoscute cascade din Romania se afla in Masivul Ceahlau, cascada Duruitoare, accesibila din Durau, in aproximativ o ora si jumatate. Alte cascade din masiv sunt, cascada Izvorul Muntelui, cascadele Bistrei Mari si cascadele Stanilelor.

Un numar de cascade deosebite se afla in Muntii Apuseni, Iadolina, Saritoarea Iedutului, cascada Boilor, Rachitele sau Valul Miresei, Moloh, Oselu si Bulbuci, cascada Bohodei, Varciorog si cascadele Fantanele, Carligoi, Hotoran.

O alta cascada spectaculoasa din Muntii Rodnei este Cascada Cailor. Alte cascade mai sunt cascada Guset, cascada Pietrosului, cascada Buhaescului, cascada Cormaia, cascada Anies.

In muntii Vrancei se afla cunoscuta cascada Putnei la care se poate ajunge din localitatile Lepsa sau Tulnici.

In Muntii Retezat se gasesc un numar mare de cascade dintre care amintim Cascada Valea Marii, Cascada Mirlas, Cascada Ciumfu, Cascada Loiala.

In Muntii Aninei se afla niste cascade deosebit de spectaculoase si foarte cunoscute si anume cascadele Beusnitei, in numar de trei, fiind declarate arie protejata.

In Muntii Mehedinti intalnim deasemeni cascade, cele mai impresionante fiind cascada Roset si cascadele Ramnutei.

Cascada cu una din cele mai mari caderi de apa din tara este cascada Vanturatoare, aflandu-se in Muntii Cernei.

Romania a urcat in fruntea clasamentului cu cascada Bigar, din Caras-Severin. Aceasta este unică datorită modului în care apa curge. Apa izvoraste de la 200 de metri altitudine si se varsa in raul Minis, de pe o stanca acoperita cu muschi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-