Published On: joi, Aug 1st, 2013

Romania datoare vanduta Fondului Monetar International

Share This
Tags

FMIPotrivit Guvernului, Romania trebuie sa plateasca in luna august a acestui an  Fondului Monetar International 164,4 milioane de euro, suma reprezentand rambursari rate de capital si plati de dobanzi si comisioane din imprumutul contractat din 2009.

Din cele 164,4 milioane euro, 154,6 milioane euro reprezinta rambursari de rate de capital şi 9,8 milioane euro plati de dobanzi si comisioane. Romania trebuie sa returneze , in acest an, plati  in valoare totala de peste 1,164 miliarde euro catre FMI, Uniunea Europeana  si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare. In primele sase luni ale acestui an, din suma totala datorata au fost achitate 550,6 milioane  de euro.

Din acest aranjament cu FMI, Romania a  reusit sa atraga  sapte dintre cele opt transe prevazute, suma fiind de 10,57 miliarde. Pe data de  31 iulie 2013, seful Misiunii FMI, Andrea Schaechter, a spus ca autoritatile romane si misiunea Fondului Monetar International si Comisiei Europene au ajuns la un acord la nivel tehnic in privinta noului program de tip preventiv, care va fi pe o perioada de 24 luni.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a declarat, ca Romania ar trebui, ca din  luna noiembrie sa fie intr-un nou acord cu partenerii internationali.

Comentarii

comentariu

About the Author

-