Published On: Soare, Aug 18th, 2013

Regele rromilor a murit

Share This
Tags

florin cioabaFlorin Cioaba, regele rromilor, a decedat astazi, la varsta de 58 de ani, in spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, rudele confirmand ca decesul s-a produs in jurul orei 11, in urma unui stop cardio-respirator.

Sambata, Dorin Cioaba a declarat faptul ca tatal sau a iesit din coma si este in stare stabila, refacandu-se dupa interventia prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie.

Rudele care s-au deplasat pana in Antalya, au stat la intrarea in spital cu afise in mama, prin care cereau sange pentru Cioaba, grupa sanguina a acestuia fiind 0 cu RH pozitiv. Aceste apeluri catre posibilii donatori au avut ecou la peste 20 de rromi care se aflau acolo, dar si cativa turci.

Medicii i-au montat lui Florin Cioaba, vineri seara, un dispozitiv de asistare circulatorie, care sa-i ajute inima sa pompeze sange. Procedura extrem de riscanta s-a incheiat cu succes dupa 4 ore.

Conform unor apropiati ai familiei, medicii care i-au montat regelui dispozitivul sunt renumiti in Turcia si in lume pentru astfel de interventii prin care pacientului I se instaleaza o inima artificiala.

Florin Cioaba a fost transferat vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya, la spitalul Akdeniz Universitesi, iar interventia a fost facuta din cauza faptului ca acesta se afla in stare grava si era tinut in viata cu ajutorul aparatelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-