Published On: vin, Aug 2nd, 2013

Psihologi neavizati elibereaza avize de port arma

Share This
Tags

colegiul-psihologilor-din-romania-logo Reprezentantii Colegiului Psihologilor din Romania au declarat faptul ca avizele psihologice pentru permisul auto si de port de arma sunt date de cele mai multe ori de psihologi neautorizati si nu exista o evidenta clara a acestor documente.

“Este nevoie de o evidenta clara a tuturor avizelor psihologice. Se impune ca acestea sa fie date de catre phihologi care lucreaza in structuri autorizate. In cazul cadrelor didactice, de exemplu, aceste avize psihologice fie lipsesc cu desavarsire, fie sunt date de medicina muncii si nu sunt in acord cu metodologia specifica”, a declarat Florinda Golu, presedintele comisiei de metodologie a Colegiului Psihologilor din Romania.

Fara un control riguros al acestor avize, atat pentru permisele auto sau port arma, cat si pentru angajati, precum profesorii sau medicii, pot aparea situatii cu consecinte grave asupra comunitatii.

Presedintele CPR a mentionat faptul ca parlamentarii nu vor avea nevoie de un aviz psihologic , atata timp cat ei sunt alesi de popor. “Nu cred ca in cazul presedintelui tarii sau in cazul parlamentarilor ar fi nevoie de aviz psihologic, am mai spus acest lucru, intrucat sunt alesi de popor”, a precizat Anitei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-