Published On: joi, Aug 22nd, 2013

Programul International “Viata la pozitiv”, la Braila

Share This
Tags

viata la pozitiv

Echipa voluntarilor pozitivisti din cadrul Liceului Teoretic “Mihail Sebastian” a primit vizita initiatorilor Programului International “Viata la pozitiv”, veniti pentru doua zile la Braila, pentru a lua parte la zilele orasului.

Au fost doua zile pline de muzica, lumina si culoare, in care trupele “Tender”, “Ultraj”, “Simbol” si Luana Prodea, din Sibiu au incantat publicul brailean in Parcul Monument si Piateta Lira.

 

Echipa de proiect, coordonata de doamna director adjunct profesor Ionescu Raluca, a monitorizat pe parcursul acestui an, implicarea elevilor in actiuni de promovare a valorilor pozitive in randul tinerilor.

Activitatile si competitiile in care au fost antrenati elevii acestui liceu, au fost alese pornind de la dorinta identificarii  tinerilor cu aptitudini pozitive si promovarea ideii de voluntariat in randul reprezentantilor din grupul tinta.

Inceputul a fost reprezentat de un concurs de fotografii cu mesaje pozitive, ce au fost jurizate de echipa de proiect de la Colegiul Tehnic “Independenta” Sibiu, urmat de “Topul personalitatilor”, castigat de echipa braileana.

De o bună mediatizare s-a bucurat activitatea “Tinerii si capcanele orasului”, ce s-a desfasurat in colaborare cu toti factorii implicati in educatie si anume C.J.R.A.E Braila, Jandarmeria Braila, Biroul de Proximitate Braila, Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul I.P.J Braila, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila si Centrul Regional impotriva Traficului de Persoane Galati.

Primul an al proiectului s-a incheiat, insa liceul isi propune continuarea implicarii elevilor in acest program si pentru anul scolar viitor, aducand insa o noua oferta de activitati si concursuri, ce sa conduca la dezvoltarea abilitatilor de socializare, de adaptare la schimbare a elevilor, oferind totodata posibilitatea fructificarii timpului liber prin intermediul unor activitati distractiv-instructiv-educative si modele pozitive de viata.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-