Published On: joi, Aug 8th, 2013

Politistul comunitar Obreja alianta cu sindicalistul Iarca: Urmeaza schimbarea lui Vaduva de la sefia ITM. Inainte de intalnirea cu Obreja, Iarca: Obreja e la fel, il conduc altii! Dupa intalnire, Iarca: Trebuie schimbat Vaduva, este “dubios”. Obreja mi-a dat niste indicatii cum sa actionez

Share This
Tags

Iarca prefecturaAproximativ 100 de salariati Laminorul au protestat astazi, incepand cu ora 10.00, in fata Prefecturii. Dupa jumatate de ora de scandari si fluieraturi impotriva Guvernului, liderul de sindicat Constantin Iarca i-a anuntat pe protestatari ca politistul-comunitar Gheorghi Obreja, noul prefect al Brailei, va primi o delegatie la discutii incepand cu ora 11.00.

Pana la acest anunt, Iarca l-a criticat pe Obreja, despre care a spus ca nu este cu nimic diferit fata de cei care au mai condus Institutia Prefectului.

“Si Obreja e la fel. Am fost la el acum cateva zile, mai precis luni, si am discutat cu dansul. Nimic, asa au facut mereu, s-au instalat si au facut alte afaceri. Se lasa condus de altii”, a declarat in fata salariatilor sindicalistul.

La ora 11.00, o delegatia formata din 7 persoane, condusa de Constantin Iarca a fost primita in biroul politistului-comunitar Gheorghi Obreja. Dupa mai bine de jumatate de ora, timp in care salariatii Laminorul au asteptat in liniste rezultatul discutiilor, Iarca i-a anuntat pe protestatari ca Obreja “va merge personal la Bucuresti pentru a-i ajuta”. Opinia sindicalistului despre politistul-comunicare era total diferita fata de cea exprimata inaintea intalnirii din Palatul Administrativ.

Schimbarea lui Vaduva-directiva dupa discutia cu Obreja

Protestatarii care asteptau vesti cu privire la situatia lor salariala, au fost nevoiti sa asculte, mai intai de toate, injuriile lui Iarca la adresa lui Dumitru Vaduva, Inspectorul-Sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Braila. Conform declaratiilor unuia dintre participantii la intalnirea dintre Iarca si Obreja, noul prefect a sustinut ca va cere ITM Braila lamuriri cu privire la o adresa pe care institutia a trimis-o Prefecturii Braila.

protest LaminorulSchimbarea lui Vaduva din functia de sef al ITM Braila este parte a programului de ajutorare a salariatilor Laminorul, sau cel putin asa reiese din spusele sindicalistului Iarca, care timp de 10 minute, dupa intalnirea cu Gheorghi Obreja, l-a atacat dur pe Dumitru Vaduva.

“Partea cea mai durereasa este a acestui individ de la ITM, domnul inspector sef de la ITM care si-a permis la un raspuns care l-a dat prefectului, sa influenteze o actiune care se afla pe rolul judecatoriei, sa spuna ca acordarea preavizelor este legala. I-am spus prefectului, ca actioneaza in mod marsav acest personaj care intotdeauna mai mult rau ne-a facut, ne-a incurcat. Este o persoana dubioasa. A spus ca, a venit cu o mica povestioara, pe care noi o stiam si ne-a dat un interviu. Pai interviurile alea se dau la o cafea, cand vrei sa comentezi ceva, cand sa te pronunti asupra timpului probabil. Deci aici e o marsavie, i-am cerut prefectului sa ia masuri cu acest personaj care ne-a intoxicat in cativa ani de zile. Deci vreau sa plecati de aici cu constiinta impacata ca noi ne-am facut treaba cu totii, am fost ascultati, prefectul a spus ca va merge personal la Bucuresti”, le-a spus Iarca salariatilor aflati in fata Prefecturii.

Constantin Iarca a mai precizat ca sindicatul va face sesizare la Ministerul Muncii pentru ca Dumitru Vaduva sa fie schimbat din functie, iar prefectul va face o “revenire la ITM, in care va cere precizari”.

“Obreja e mai consistent, mai coerent ca Marcu, se implica. Mi-a dat niste indicatii cum sa actionez”, a declarat pentru Infobraila, Constantin Iarca.

Cei 100 de salariati ai Laminorul au huiduit si au strigat “Mincinosii!”, dupa ce sindicalistul Iarca si-a incheiat discursul, dupa iesirea din Prefectura.

Comentarii

comentariu

About the Author

-