Published On: mar, Aug 6th, 2013

Politistul comunitar in fata sefilor de institutii. Obreja-cele care este, ca e sub 50: “Cu o parte din dumneavoastra, ne-am intalnit. Cu o mare parte din dumneavoastra nu ne-am vazut. Ce sa zic? Presa a alarmat ca o sa vedeti un incompetent”

Share This
Tags

POLITIA COMUNITARADupa ce a primit onorul militarilor braileni, cu ocazia manifestarilor dedicate Zilei Imnului National, politistul comunitar Gheorghi Obreja, cel care a fost numit prefect al judetului acum doua saptamani, a condus sedinta ordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila. Sedinta a avut loc astazi, incepand cu ora 10.00, in Sala Ronda a Prefecturii, unde s-a prezentat raportul pe semestrul I a activitatii desfasurate de catre Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgente.

Inainte ca lt. colonelul Ion Cristian, seful ISU Braila, sa prezinte raportul de activitate, Obreja a tinut sa adreseze cateva cuvinte sefilor de institutii prezenti la sedinta. Decizie neinspirata, daca tinem cont de modul in care politistul comunitar s-a adresat participantilor la sedinta. Dezacordurile gramaticale si intrebarile retorice au facut parte din discursul lui Obreja.

“Cu o parte din dumneavoastra ne-am intalnit. Am discutat, m-ati cunoscut. Cu o mare parte din dumneavoastra nu ne-am vazut. Poate ne cunoastem din vedere, din colaborari pe care le-am avut si eu pana in prezent. As tine sa zic doar cateva vorbe. Sa nu fie nimeni ingrijorat, nu am venit sa creez dezordine, am venit sa respect, la fel cum am respectat si pana acum. Imi doresc foarte mult ca activitatea, care pana acum s-a desfasurat asa cum s-a desfasurat si sunt convins ca s-a desfasurat in conditii bune, sa functioneze la fel si de acum incolo”, a declarat Obreja in fata sefilor de institutii brailene.

“Ma voi folosi de vechimea subprefectului ca sa sprijin acolo unde voi fi depasit”

Un alt punct pe care politistul comunitar a tinut sa il atinga este legat de atributiile prefectului, Gheorghi Obreja precizand, in maniera personala, ca va supraveghea legalitatea actelor administrative emise de autoritatile locale.

“Stiu sa respect legile, cum le-am respectat si pana acum o sa le respect si de acum incolo. Am o datorie sa cer si altora sa o faca, o voi cere. Colaboratorii nostri, apropiati, ne vor sprijini atunci cand va fi cazul. Domnul subprefect este un om cu o vechime mai mare in prefectura, ma voi folosi de vechimea dumnealui ca sa sprijin acolo unde sa zic ca voi fi putin depasit de probleme. Si va asigur inca o data ca va fi bine si ca va functiona prefectura cel putin la fel de bine cum a functionat si pana acum”, a mai precizat Obreja.

Spre incheirea discursului, fostul presedinte PC Braila le-a transmis sefilor de institutii prezenti la sedinta ca nu vor vedea un prefect incompetent: “Nu va ingrijorati daca presa a alarmat cumva ca o sa vedeti un incompetent.Va asigur ca nu va fi cazul, stiu sa respect legile”.

Reamintim faptul ca Ziarul Infobraila a luat decizia de a protesta fata de numirea lui Obreja in functia de prefect al judetului Braila prin inlocuirea  sintagmei “prefectul Gheorghi Obreja” cu “politistul comunitar Gheorghi Obreja”, in toate textele ce vor fi publicate. Mai mult decat atat, Infobraila va atasa tuturor articolelor legate de Obreja, o poza ce infatiseaza doi politisti-comunitari.

Consideram ca aceasta numire a fost facuta in dispretul opiniei publice, tinandu-se cont doar de factori si conjuncturi politice.

Numirea vine dupa un amplu scandal mediatic care l-a avut in centru pe Obreja, cel care a incercat sa isi obtina statutul de functionar public angajandu-se ca politist comunitar in comuna brasoveana Tarlungeni. Schimbarea Mihaelei Marcu, unul dintre cei mai buni prefecti pe care i-a avut Braila, a fost adusa in discutie, imediat dupa ce fostul senator PP-DD, Mihai Danut a preluat conducerea Partidului Conservator Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-