Published On: Soare, Aug 18th, 2013

Pluta din PET-uri a ajuns la Braila

Share This
Tags

Coborarea plutei la apa_IISase tineri din Calarasi, Ialomita si Bacau, alaturi de peste 20 de prieteni si voluntari, au contruit timp de trei zile o pluta din peste 1500 de PET-uri, la Baza Nautica din Calarasi.

Pe data de 12 august, tinerii au inceput sa navigheze pe Dunare de la Calarasi, planuind sa parcurga peste 400 km in doua saptamani, pana la Gura Portitei.

Ieri, in jurul orei pranzului, pluta s-a oprit la malul Dunarii din Braila, echipajul dorind sa descopere cat mai multe locuri si povesti ale fluviului, pentru a le duce mai departe.

Proiectul P.E.T Rafting Project a inceput in anul 2011 si anul acesta se afla la a doua editie. Prima pluta realizata din PET-uri a parcurs peste 350 de km in 12 zile, de la Stelnica la Sfantul Gheorghe. Pe langa actiunea de ecologizare, tinerii vor sa atraga atentia asupra poluarii Deltei si a Dunarii.

Dupa oprirea la Braila, cei sase si-au continuat drumul spre Galati si Tulcea, urmand ca pe 25 august sa ajunga la Gura Portitei. Cei care au contribuit atat la colectarea PET-urilor si la strangerea materialelor necesare, cat si la constructia ambarcatiunii, ii insotesc pe tineri pe traseu, de pe mal si ii intampina in localitatile unde poposesc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-