Published On: joi, Aug 1st, 2013

O speranta in tratarea bolilor fatale

Share This
Tags

ADNEnzima raspunzatoare de repararea unor structuri ADN afectate prin diviziune celulara, descoperita de cercetatori. este o speranta pentru gasirea tratamentului pentru cancer, boala Parkinson si Alzheimer. Pe timpul vietii se intampla acest mecanism, ADN-ul se imparte in doua structuri, care genomul se expune in fata atacurilor unor molecule toxice. Conform expertilor, informatia genetica este afectata de astfel de structuri inhalate prin respiratie, consecinta ar fi aparitia unor mutatii genetice ce pot duce la afectiuni grave. Bolile neurodegenerative si cancerul sunt printre afectiunile la care organismul uman este expus.

Dar organismul are posibilitatea de a repara ADN-ul afectat, acest mecanism a fost descoperit de cercetatorii de la o universitate din Galveston, Texas. Descoperirea enzimei poate da noi solutii in tratamentul bolilor fatale si poate oferi o sansa celor care au boli specifice batranetii. Daca aceasta reparare la nivel genetic nu se arata prima, in acest caz mecanismul afectarii genomului se poate manifesta in continuare.

NEIL1, enzima descoperita de cercetatori, cea care repara informatia genetica distrusa, inainte sa ajunga in ADN-ul celulei. Pentru a oferi o metoda mai buna in tratarea cancerului, expertii vor sa afle prin ce procedeu sa creasca nivelul enzimei in corp.

Comentarii

comentariu

About the Author

-