Published On: vin, Aug 9th, 2013

Memorial “Maria Albulet” la Casa Goanga

Share This
Tags

sahIntrat in traditia manifestarilor anuale reprezentative ale sahului brailean, turneul international feminin des ah al Romaniei Memorialul “Maria Albulet”, ajuns la a sasea editie, se va desfasura in perioada 10 – 17 august si are drept organizatori Primaria Municipiului Braila si Federatia Romana de Sah.

Vor participa, din afara granitelor tarii, marile maestre Marina Makropoulou, din Grecia si este fiica vicecampioanei olimpice din 1957, comemorata prin acest concurs, Svetlana Petrenko din Moldova, maestra internationala Elitsa Raeva din Bulgaria si tanara speranta a Ucrainei, in varsta de doar 15 ani, Osmak Iulija, maestra F.I.D.E..  Acestora li se alatură doua din componente echipei olimpice a Romaniei, marile maestre Elena-Luminita Cosma, castigatoarea ultimelor doua editii si Mihaela Sandu. Media Elo a turneului este ridicata, de  2251 puncte, vorbind de la sine despre forta turneului.

Turneul, al carui director este maestrul F.I.D.E. Nicolae Doroftei, va fi arbitrat de catre arbitrul international Georgica Taga. Festivitatea de deschidere, onorata de prezenta Primarului Municipiului Braila, domnul Aurel Gabriel Simionescu si a reprezentantilor Federatiei Romane de Sah, va avea loc sambata 10 august, ora 11.00, la Casa Memoriala “Petre Stefanescu-Goanga”.

Pentru participantii la sectiunea pentru copii , turneul va fi programat [ntre 9 si 11 august la Teatrul “Maria Filotti”.
Prima runda a turneelor celor mici, care se vor desfasura pe grupe de varsta si sex, respectiv 8, 10 si 11-14 ani, separat baieti si fete, pentru o mai corecta ierarhizare, va avea loc vineri 9 august la orele 16.00, in holul teatrului. Va exista si un turneu special pentru juniorii cu varsta pana in 8 ani care nu au mai jucat pana acum in competitii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-