Published On: mie, Aug 7th, 2013

Master Class-ul Mariana Nicolesco, aplaudat la scena deschisa

Share This
Tags

mariana nicolescuMai bine de cinci ore a durat maratonul  liric care a incheiat, la Braila, editia 2013 a Cursurilor de Maiestrie Artistica oferite de celebra soprana Mariana Nicolesco.

Dupa cuvantul de apreciere rostit de Radu Boroianu, Ministru Secretar de Stat in cadrul Ministerului Culturii, Maestra a oferit Diploma de Onoare si Medalia Darclee mai multor artisti romani care au reusit sa se distinga prin arta lor, tenorul Corneliu Fanateanu si tenorul Vasile Moldoveanu.

Acompaniati la pian de Peter Kolcsar si Alexandru Petrovici, cei 70 de tineri interpreti au incantat publicul cu un vast repertoriu.

Dincolo de marele repertoriu de opera, Mariana Nicolesco i-a pus in valoare pe tinerii artisti in cele mai variate domenii ale muzicii: cantece si un dans specific interpretate de artistele venite din Armenia, in frunte cu Armine Vardanyan.

Pe langa Cursurile de Maiestrie Artistica au mai avut loc si alte manifestari, printre care Celebrarea Verdi – Wagner, marcata de conferinta sustinuta de dr. Stephan Poen, ilustrata de interpretarile wagneriene ale Mariei Slatinaru, ale Eugeniei Moldoveanu, ale lui Cornel Stavru si ale Magdalenei Cononovici si patru arii din capodopere verdiene interpretate de Mariana Nicolesco. Seara a fost incheiata cu un recital al tinerilor artisti

Concursul International de Canto Hariclea Darclee a luat nastere  in anul 1995 de catre Mariana Nicolesco, in memoria primei interprete a operei Tosca de Puccini, Hariclea Darclee, nascuta in oraşul de la Dunarea de Jos. De cand a fost infiintat  si pana in prezent, peste 2.000 de tineri s-au inscris la marile evenimente muzicale create de Mariana Nicolesco.

Comentarii

comentariu

About the Author

-